Skip Navigation Links

Sahnede Harikalar Yarattılar

HBB, hafızalara kazınan kaliteli etkinliklerine bir yenisini daha ekledi

Sahnede Harikalar YarattılarWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), sosyal ve kültürel organizasyonlar düzenleyerek vatandaşları buluşturduğu hafızalara kazınan kaliteli etkinliklere her geçen bir yenisini ekliyor.

 

HBB ev sahipliğinde 14 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde herkese açık ve ücretsiz olarak Gazeteci- Yazar ve Televizyoncu Aynur Tartan ile Davranış Bilimleri Uzmanı- Yazar Aşkım Kapışmak; “Kalbin Anahtarı” Kavram Sohbetleri programı kapsamında Hataylılarla buluştu.

 

TARTAN VE KAPIŞMAK İKİLİSİ 'KAVRAM SOHBETLERİ' İLE HATAYLILARLA BULUŞTU

 

Gerçekleştirdikleri sohbetlerde özellikle kavramların hayatımızdaki önemine dikkat çeken Tartan ve Kapışmak ikilisi, “Kavramlar bizim köklerimiz, bizi biz yapan değerlerimiz… Son zamanlarda onları unuttuk, içlerini boşalttık. Ama artık değişim zamanı! Kalplerimizin iyileştirici kavram sohbetlerine ihtiyacı var" yaklaşımıyla gündelik yaşamda karşılaşılan olay ve durumlara karşı farklı bakış açıları sundular.

 

Aynur Tartan'ın gazeteci kimliği ile sorduğu, Aşkım Kapışmak'ın uzman gözüyle anlattığı etkinlikte, Tartan seyircilere “Dertleşeceğiz, biz anlatacağız siz dinleyeceksiniz, sonra siz anlatacaksınız biz dinleyeceğiz” diyerek karşılıklı sohbeti tadındaki programı başlattı. Davranışlar üxerindeki profesyonelliğini konuşturan Kapışmak ise ara ara verdiği örnekler ile salonu güldürürken stand-up gösterilerini aratmadı.

 

TARTAN'IN GAZETECİ KİMLİĞİ, KAPIŞMAK'IN DAVRANIŞ UZMANLIĞIYLA BİRLEŞTİ

 

İnsanların hem aşk yaşamları hem de gündelik hayatlarında neleri unuttukları gibi soruları yanıtlayan Kapışmak, insanların günümüzde narsist eğilimler taşıdığını belirterek, "İnsanlar artık en çok kendilerini seviyor. Kendini sev tabii ki ama narsist biçimde, ‘önce ben gelirim’ diyerek değil. Öte yandan sevilme kaygısı, hissetme arzusu artmış durumda. Toplumumuzda körü körüne sevmek var, sadakat yok, sorumluluk yok. Sevgi var güven yok.Yanlış seçimler yanlış kararlar alıyoruz. Bu adam veya kadın benim için ne ifade ediyor benim neyime iyi geliyor beni tamamlıyor mu diye düşünebilmeliyiz. İnsan, evlendiğinde eşinde aradığını bulamayınca çocuğunda aramaya başlıyor.

Ayrıca merhamet ve şefkat kavramlarını da ele alan Kapışmak, “İnsanlar artık sadece temel duygularının peşinden koşuyor. Her şey artık aşk, cinsellik, saldırganlık üzerine kuruluyor. Futbol programları, gündüz kuşaklarındaki programlar bile saldırganlık üzerine. Bizim merhametimiz ve şefkatimiz sosyal medyada kaldı. Bir tweet ile baş sağlığı diliyoruz” ifadelerini kullanarak insanların geldiği noktanın üzücü olduğunu belirtti. Kapışmak, özellikle dikkat çektiği "İstişare yoksa istihare de yoktur" yaklaşımıyla birlik ve beraberliğin iletişim kanallarıyla güçleneceğini dile getirdi.

 

SAHNEDE HARİKALAR YARATAN İKİLİDEN BAŞKAN SAVAŞ'A TEŞEKKÜR

 

Programın sonunda Tartan ve Kapışmak ikilisi bu güzide organizasyonun hazırlanmasına destekler sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ettiler.

 

BAŞKAN SAVAŞ, GÜZEL DERSLER İÇEREN PROGRAM DOLAYISIYLA TARTAN VE KAPIŞMAK'I TEBRİK ETTİ

 

Başkan Savaş, program sonunda yaptığı konuşmada eskiden evlerde ısınmak için tandır yakılırdı ve aile onun etrafında toplanır istişare yapılır hikayeler anlatılırdı. İletişimin birbirini anlamanın azaldığı bugünlerde, monotonlaşmaktan, ezberden kurtaran bu gecede bizlere güzel dersler veren Aynur Tartan ve Aşkım Kapışmak'a  teşekkür ederim" dedi.

Sahnede Harikalar Yarattılar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet