Skip Navigation Links

Dörtyol Adalet Sarayının Açılışı Yapıldı

Yapımı programlanan süreden önce tamamlanan Dörtyol Adalet Sarayı'nın açılışı dün Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in katıldığı bir

Gündem   A+a-

Dörtyol Adalet Sarayının Açılışı Yapıldı

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Yapımı programlanan süreden önce tamamlanan Dörtyol Adalet Sarayı’nın açılışı dün Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katıldığı bir törenle yapıldı. Törene Hatay Valisi M. Celelattin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekilleri, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı İskender Yöndem, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi Ahmet Karayiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yeni yapılan Dörtyol Adalet Sarayı sayesinde Dörtyolluların beklediği adalet duygusunu karşılayacak, güzel, objektif, hızlı, tarafsız bir yargı temenni ediyorum diyerek başladığı konuşmasında 6000 metre kare kapalı alana sahip olan yeni Dörtyol Adalet Sarayı’nın beklentilerin tamamına cevap verebilecek bir yapıda olduğunun da altını çizdi.
Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin konuşmasında; “Bugün Dörtyollumuza güzel bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Adliyemiz Kaymakamlık binasında 500 metre kare bir alanda hizmet veriyordu. Bu gün 12 kat daha büyük bir alanda hizmet verecek. 6000 metre kare kapalı alanı bulunan bir binaya kavuşmuş bulunuyoruz. Türkiye’de son dönemde en fazla konuşulan konu yargı olmuştur. Sekiz yıllık dönemde Türkiye’nin temel problemlerinin altını çizerek temel yasaların tamamına yakını güncel hale getirilmiştir. Bunlar ceza yasası, ceza usul yasası, ceza infaz yasası, borçlar kanunu, ticaret yasası ve bunların uygulama yasaları ve mevzuatlardan kaynaklanan sorunlar büyük ölçüde giderilmiştir.” dedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin konuşmasının devamında ise hakim ve savcı ihtiyacının had safhada olduğunu belirterek; “Hakim ve Savcıların dışında Adliye çalışanlarımızın sayısında % 75 oranında artış sağlanmıştır. Bu önemli bir rakamdır. Önümüzdeki dönemde hakim ve savcı açıkları da kapatılacaktır” dedi. Yargıtay ve Danıştay yasalarında yapılan değişikliklerle önemli mesafeler alındığını da kaydeden Adalet Bakanı Sadullah Ergin; “Parlamentoya göndermiş olduğumuz yargının hızlandırılması paketinde, vatandaşlarımız açısından çok önemli düzenlemeler var. Yıllarca mahkemelerde dava beklemekten yorulan, bıkan vatandaşlarımız kısa sürede hukuki uyuşmazlıkların çözüldüğünü görmeye başlayacak.” dedi. Konuşmasında dokuz ayrı bölgede kurulacak olan İstinat Mahkemelerine de değinen Adalet Bakanı Sadullah Ergin; “adalet duygusunun tatmini ve işleyişin daha hızlı yürümesi açısından kuracağımız İstinat Mahkemeleri, tahmin ediyorum eylül ayı içerisinde dokuz ayrı bölgede hizmete girecek. Bunların Başsavcı atamaları yapıldı. Yaz dönemi kararnamesinde ise hakim atamalarını gerçekleştireceğiz.” dedi. Açılış kurdelesinin kesimine ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin hemşerimiz olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi Ahmet Karayiğit’i özellikle davet etti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin açılışın ardından bina içerisindeki Avukatlar Odasında hakim ve savcılar ile bir süre basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet