Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kurban Somali'ye 'Cansuyu' oldu

Cansuyu derneği Somali yetkilileri kıldıkları bayram namazının ardından kurban kesimlerine başladı.

Gündem   A+a-

 
 
Cansuyu derneği Somali yetkilileri kıldıkları bayram namazının ardından kurban kesimlerine başladı. Somali’nin başkenti Mogadişu ve çevresinde toplam 7 ayrı bölgede yapılan kurban kesimleri zor şartlara rağmen yoğun bir şekilde devam ediyor. Gece sokağa çıkma imkanı olmayan Mogadişu’da silahlı korumalar eşliğinde görev yerine giden ekipler, güneş batmadan kaldıkları otele dönmek zorundalar.
Dernek yetkililerinden Necmettin Çalışkan yaptığı açıklamada Somali’de Kurban bayramı boyunca 50.000 Aileye et dağıtımı yapmak üzere ekiplere taksimat yapıldığını söyledi.
Güvenlik problemleri nedeniyle kurban dağıtımı Somali’de yalnızca Başkent Mogadişu ve çevresinde gerçekleştirilebiliyor. Dağıtım esnasında yoğun İzdihamın yaşandığı görülürken, yardım alan Somalililerin mutlulukları gözlendi.
Cansuyu heyetinde yer alan kurban ekip Başkanı Necmettin Çalışkan Mogadişu’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Gönül arzu ederdi ki, Somali’nin her noktasına ulaşmış olalım. Ne var ki, güvenlik problemleri nedeniyle ancak başkent Mogadişu ve çevresinde dağıtım gerçekleştirebiliyoruz. Gördüğünüz gibi silahlı korumalar eşliğinde bu kutsal görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada ki insanların durumu böyleyse, başka yerleri hayal bile etmek istemiyorum.
Bağış yapanlara da seslenen Çalışkan, Allah hayrınızı kabul etsin. Gayet isabetli bir hayır yaptınız. Emanetiniz yerine ulaştı. Muhtaç insanların duası ahirette yardımcınız olacaktır inşallah” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar