Skip Navigation Links

'Alo 174 Gıda hattını arayın'

İskenderun İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Hatlar, Gıda güvenilirliliğinin temini ve ülkemizde etkin gıda kontrolü yapılmasını sağlamak a

Gündem   A+a-


“Alo 174 Gıda hattını arayın”
 
İskenderun İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Hatlar, Gıda güvenilirliliğinin temini ve ülkemizde etkin gıda kontrolü yapılmasını sağlamak amacıyla Bakanlığımızca “Güvenilir Gıda, Sağlıklı Yaşam” kampanyası başlatılmıştır” dedi.
2009 yılının “Gıda Yılı” olarak ilan edildiğine dikkat çeken Hatlar, “Bu kapsamda 14.02.2009 tarihinde “Alo 174 Gıda Hattı” hizmete açılmıştır. Gıdaya ilişkin her türlü tüketici şikayeti çağrı merkezi aracılığıyla alınarak web tabanlı yazılım üzerinden ilgili denetim birimine iletilmekte ve bu sayede tüketici şikayetlerinin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi hedeflenmektedir” dedi..
Hatlar açıklamasının devamında ise, “Alo 174 Gıda Hattı; üzerinden alınan tüketici şikayetleri kayıt altına alınarak, elde edilen bilgilerle ülkemize ait bir gıda risk haritası hazırlanmasında, hazırlanan risk haritası baz alınarak gıda denetimi eylem planı hazırlanmasında, gıda güvenilirliği konusunda riskli bölge ve ürünlerin tespitinin sağlanarak denetim ve kontrol etkinliğinin artırılmasında veri tabanı olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle İlçe Müdürlüğümüzce Alo 174 Gıda Hattı kapsamında gerçekleştirilen iş ve işlemler büyük bir önem arz etmektedir” dedi. .
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet