Skip Navigation Links

Şehit Polislerin Cenazesi Göz Yaşlarıyla Uğurlandı

Hatay'da komşularıyla tartışan kişinin, etrafa rastgele ateş açması sonucu biri olay yerinde diğeri de kaldırıldığı hastanede şehit olan iki polis mem

Gündem   A+a-

 
 
Hatay'da komşularıyla tartışan kişinin, etrafa rastgele ateş açması sonucu biri olay yerinde diğeri de kaldırıldığı hastanede şehit olan iki polis memuru için cenaze töreni düzenlendi.
İçişleri Bakanı Osman Güneş, tören öncesinde, şehit polis memuru Coşkun Akşit'in evine giderek, aileye başsağlığı diledi. Olayda yaralanan vatandaşları da tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden Güneş, şehit polisler için Hatay İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Şehit polis memurları İsmail Gündüz (39) ve Coşkun Akşit'in (38) cenazesi, Antakya Devlet Hastanesi morgundan alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
İçişleri Bakanı Osman Güneş, burada yaptığı konuşmada, iki polis memurunun da bu mesleği ne kadar zor olduğunu bilerek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkeye, millete, bayrağa en iyi şekilde hizmet vermek için seçtiğini ifade ederek, şehit iki polisin de bu mesleğin sonunda şahadet olduğunu bildiğini söyledi.
Ülke, bayrak ve millete hizmet uğruna her türlü fedakarlığı gösteren ve talihsiz bir olayda vatandaşın can güvenliğini sağlamak için şehit olan polisler için çok üzüntülü olduklarını vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:
''Polislerimizin şehitlik mertebesine ulaşması en büyük tesellimizdir. Yakın bir süre önce yine şehitlerimizi uğurladık. Vatana, millete, bayrağa hizmet etmek, suçluları yakalayarak, adalete teslim etmek kolay ve ucuz olmuyor. Fedakarca hizmet ederek şehit olan polislerimiz en yüce mertebeye ulaştı. Şehit polislerimizin geride bıraktıkları aileleri bundan sonra bize emanet. Onlar bizim baş tacımız.''
 
İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da göreve başlamadan önce polislerin devlet, vatan ve vatandaşın huzur ve güvenliğini korumak için yemin ettiğini söyledi. İki polis memurunun da vatandaşların zarar görmemesi adına risk alarak şahadet şerbetinden içtiğini belirten Kılıç, polislerin yeminlerine sadık kaldıklarını kaydetti.
 
-AİLELERİN ACISI-
 
Şehit İsmail Gündüz'ün, geçici görevlendirmeyle bir yıldan beri Almanya'da olan ve olayı öğrenerek Hatay'a gelen öğretmen eşi Zeynep Gündüz, tören alanında fenalık geçirdi. Polis memurlarının ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ayakta durmaya çalışan Zeynep Gündüz, ''Seni böyle mi görecektim'' diye ağlayarak, sinir krizleri geçirdi.
Gelini geçici görevlendirmeyle yurt dışında olduğu için oğlu İsmail Gündüz'ün evinde kalarak, torunları Görkem (11) ve Perihan'a (7) bakan şehit annesi Perihan Gündüz ise oğlunun tabutu başında duran fotoğrafını öperek ''Oğlum bana gülüyor. Bugün onun bayram günü'' diyerek gözyaşı döktü.
Kayseri Polis Okulundan 1998 yılında mezun olarak Hatay Emniyet Müdürlüğünde göreve başlayan Coşkun Akşit'in avukat eşi Dilek Akşit de tören alanına polis memurlarının yardımıyla gelebildi. Coşkun Akşit'in çocukları Furkan (10) ve Petek Didar (7) babalarının fotoğrafını öperek ağladılar.
Konuşmaların ardından iki polis memuru için il müftüsü dua okudu. Ardından şehit polis memuru İsmail Gündüz'ün cenazesi Eskişehir'in Mihalıççık ilçesi Koyunağılı köyüne uğurlandı.
Coşkun Akşit'in cenazesi de Antakya Mezarlık Kompleksi morguna kaldırıldı. Akşit'in cenazesinin, Antakya'da ya da Diyarbakır'da defnedilmesiyle ilgili kararı ailenin vereceği öğrenildi.
Törene, şehit polislerin yakınlarıyla Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Semih Erdoğon, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Emniyet Genel Müdür Vekili Bahattin Demirer, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, kaymakamlar, kurum müdürleri ve polisler katıldı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet