Skip Navigation Links

Bilyoner.com KBL'de Haftanın Maçı Fenerbahçe'nin

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 24. Hafta maçları kapsamında lig lideri Fenerbahçe'yi Antakya Kapalı Spor Salonu'nda konuk etti.

Bilyoner.com KBL'de Haftanın Maçı Fenerbahçe'ninWeb
TV

Spor   A+a-

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde(KBL) fırtına gibi esen Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kadın Basketbol Takımı 24. Hafta maçları kapsamında lig lideri Fenerbahçe'yi Antakya Kapalı Spor Salonu'nda konuk etti.

 

HBB, İLK ÇEYREKTEN SON TOPA KADAR GALİBİYETİ ZORLADI

 

İlk çeyreği 10- 13 geride tamamlayan HBB'li Melekler, 2.çeyrekte daha derli toplu ve skor üreten bir oyunla rakibinin dengesini bozmasına rağmen ilk yarı Fenerbahçe'nin 29- 27'lik üstünlüğüyle sona erdi.

 

Büyük çekişmeye sahne olan 3.çeyrek, ligin iki dişli ekibinin amansız mücadelesine sahne oldu. Fenerbahçe'nin kaçtığı HBB'nin ısrarla kovaladığı ve son çeyreğe avantajlı girmek isteyen iki takımın mücadelesine sahne olan maçın 3. çeyreği, son saniyelerde Fenerbahçe'ye verilen iki serbest atışın sayı olarak geçerlilik kazanmasıyla konuk takımın 48- 46'lık üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyreğe müthiş başlayan Hatay Temsilcisi, ligin şampiyonluk yolundaki en büyük adayı Fenerbahçe'ye sayı üstünlüğü sağlamayı başararak son 4.37 dakikaya 63- 58 önde girmeyi başardı.

 

Seyircisinin de desteğini arkasına alarak Fenerbahçe karşısında nefes kesen mücadeleye sahne olan final çeyreğine Snytsina’nın sayılarıyla başlayan HBB’ye, Fenerbahçe Holingsvordt ile karşılık verdi. Çeyreğin ortalarına doğru set hücumlarını etkili oynayan Mavi-Beyazlılar, maçın bitimine 04:37 kala farkı 5'e çıkarmayı başardı. El yakan topların kullanıldığı final periyodunun son dakikalarını etkili oynayan konuk takım öne geçti. Maçın son topuna kadar rakibiyle başa baş mücadele eden Mavi- Beyazlılar, kalan saniyelerde Hurst ile sayılar bulsa da galibiyete yettiremedi ve sahadan 74-72’lik skorla mağlup ayrıldı.

 

BAŞKAN SAVAŞ: MAĞLUP OLDUK AMA SPOR KAZANDI

 

Maçın ardından TRT Spor ekranlarına konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "HBB Kadın Basketbol takımı 6 yıl önce kuruldu ve ilk yılımızda birinci lige çıktık. Ama en yıldızlı yılımızı bu sene yaşıyoruz. Sporcularımız her maçı dolu tribünlere oynuyor. Bugün burada zorlu ve seyir zevki yüksek bir mücadele izledik. Belki mağlup olduk ama bence spor kazandı. Bizim takımımız mütevazı bir takım. Hatay, spor konusunda çok avantajı olan bir şehir. Kısa bir süre önce Türkiye'de ikinci sırada olan bir spor kompleksi yaptık. Sporcularımız antrenmanlarını sürekli orada gerçekleştiriyor. Bizim sporcularımız yapılan spor kompleksinde çalışıyor bir aile gibi olduk. Ben bütün sporcularımızı teker teker tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bilyoner.com KBL'de Haftanın Maçı Fenerbahçe'nin videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet