Skip Navigation Links

“Su Gibi Hayat Ver” Projesi Farkındalık Yarattı

HBB yaşam kaynağımız suyun bilinçli kullanımına yönelik anlamlı etkinlik düzenledi.

“Su Gibi Hayat Ver” Projesi Farkındalık Yarattı

Gündem   A+a-

Yaşam kaynağımız suyun, bilinçli bir şekilde kullanımı ve tasarruf edilmesi amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) organizesinde farkındalık yaratan 'Su Gibi Hayat Ver' Projesi kapsamında, Antakya Atatürk Parkı'nda 22 Mart 2016 saat 14.00’te Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) yetkilileri ile Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Antakya Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin sosyal pazarlama çalışması olan ‘Su İçin el ele’ etkinliği düzenlendi.

Su tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, HBB Antakya Atatürk Parkı içinde bulunan bankların reklam mecrası olarak kullanılması ve su tasarrufu ile ilgili sloganların yer aldığı alanlar düzenlendi. Aynı zamanda gençlerin ilgisini çekecek bir fotoğraf panosu oluşturuldu ve bu panoda su bilinci ile ilgili görseller kullanıldı.

HBB’NİN ‘SU GİBİ HAYAT VER’ PROJESİ FARKINDALIK YARATTI

 

Antakya MYO öğrencilerinin de söz aldığı etkinlikte sosyal pazarlama ile sosyal sorunlar üzerinde bilgi ve tekniklerinin uygulanabileceği, tüketici davranışından yola çıkarak su tasarrufu, su farkındalığı konularında davranış oluşturulabileceği aktarıldı.

 

HATSU Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Ezer etkinlikte yaptığı konuşmada, ‘Dünya nüfusunun hızlı artışı, tarım alanında bilinçsiz sulama, küresel ısınmanın olumsuz etkileri, sanayileşme gibi nedenlerden dolayı su ihtiyacı giderek artmaktadır. Bu gerçekler doğrultusunda sahip olduğumuz suyun kıymetini bilmeliyiz’ dedi.

 

ETKİNLİK, FİDAN DİKİMİ YAPILARAK ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

 

Antakya MYO Müdürü Prof. Dr. Soner Soylu da etkinlikte gönüllülük esasıyla çalışan öğrencilere teşekkür belgelerini verdi. Vatandaşların ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik anısına Hatay Büyükşehir Belediyesi ile HATSU yetkilileri, MKÜ Antakya MYO öğrencileri ve TEMA Vakfı üyelerinin de bulunduğu topluluk, insan zinciri oluşturarak elden ele can suyunu taşıyarak fidan dikerek ölümsüzleştirdi.

 

 

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet