Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz, MIPIM'ı Fethetti

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Fransa'da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM)'nda tüm dikkatleri Arsuz'a çekmeyi başardı.

Arsuz, MIPIM'ı Fethetti

Gündem   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Fransa'da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM)'nda  tüm dikkatleri Arsuz'a çekmeyi başardı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte katıldığı dünyanın en büyük emlak ve gayrimenkul fuarı olarak kabul gören MIPIM Fuarı’nın oldukça verimli geçtiğini belirterek, yapılan çalışmaların Hatay'a ve Arsuz'a  ciddi bir vizyon katacağını ifade etti.

Fransa'nın Cannes şehrinde 15-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşen fuarın yatırım portföyünü ve marka değerini artırmak isteyen kurum ve kuruluşlar için önemli bir yer olduğunu ifade eden Başkan Culha, ekonomik durgunluğun hakim olduğu bir dönemde yabancı yatırımcıların Arsuz'a  büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Antalya, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu Büyükşehir Belediyeleri'nin stantlarıyla göz doldurduğu fuara Hatay'ın adeta damga vurduğunu ifade eden Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi standının da turizmden ticarete uzanan pek çok yatırım projesiyle göz doldurduğunu ifade etti.

Hatay'ın ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş öncülüğünde MIPIM Fuarı'nda tanıtıldığına dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Türkiye'nin yanısıra Fransa, Rusya, Belçika, Brezilya, İngiltere, Japonya, Almanya ve birçok ülkenin yaraldığı MIPIM Fuarı'na Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız  Sayın Lütfü Savaş'ın yanısıra Defne Belediye Başkanı Sayın İbrahim Yaman, Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Yaşar Toksoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr Sait Günal, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sayın Nihat Tezaslan, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Sayın İhsan Çakar, Büyükşehir Belediyesi Danışmanları Sayın Fuat Özçörekçi ve Ömer Faruk Çelebi olmak üzere geniş bir ekiple katıldık. Fuarın konseptine uygun olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş,  Hatay’ı  ve bazı büyük projelerini de ulusal ve uluslararası düzeyde tanıttı. Gerek Sayın Başkanımızın görsel ve yazılı medyadaki performansı , gerekse stantta yabancı firma temsilcileriyle yapılan görüşmeler çok olumlu geçti. Hatay'ın yanı sıra, ilçemiz Arsuz'u da ulusal ve uluslararası düzeyde anlatma ve tanıtma fırsatı yakaladığımız fuarda, ayrıca yatırımcılarla birebir görüşme imkanı bulduk.  Bizler, turizm kenti olan Arsuz'u dünyaya tanıtma uğraşı verirken, Kale Mahallemizde yapılması düşünülen kömürlü  termik santral başvurusu haberiyle sarsıldık. Bir turizm ve tarım kenti olan Arsuz’a böyle bir projenin hiç uygun olmadığının bir kez daha altını ısrarla çizmek istiyorum. Zaten kurulması düşünülen alanın turizm bölgesi olması ve Turizm Master Planı içerisinde olması da bu projeyi imkansız kılıyor" derken, termik santral konusundaki kararlılığını da bir kez daha dile getirdi.

 

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş