Skip Navigation Links

Gerekçesi Nedir Komutan..

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programında basın kuruluşlarının temsilcileri Karahasan Paşa Kışlası

Gerekçesi Nedir Komutan..

Gündem   A+a-

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programında basın kuruluşlarının temsilcileri Karahasan Paşa Kışlası içerisinde bulunan şehitliğe kabul edilmedi.

Günler öncesinden programa davet edilmiş olan basın kuruluşlarının temsilcileri sabah şehitlikte yapılacak programı izlemek ve kamuoyunu bilgilendirmek adına Kara Hasan Paşa Kışlasına gitti.

Nizamiye kapısında uzman erbaşlar tarafından durdurulan basın kuruluşu temsilcilerinden önce kimlik soruldu. Ardından basının alınamayacağı ifade edildi. İtiraz edilmesi üzerine telefon açan nöbetçiler “Garnizon Komutanının kesin talimatı olduğunu ve basın kuruluşları temsilcilerinin içeri alınmayacağını” net bir dille ifade etti.

Şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden olan ve binlerce vatan evladının bağımsızlık yolunda şehit olduğu bu anlamlı günün anmasında basın kuruluşlarına nizamiye kapılarının hangi gerekçeyle kapatıldığını Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tolunay Başar’a soruyor ve bunun anlaşılır bir izahının yapılmasını rica ediyoruz. 

Eğer Karahasan Paşa Kışlası basın kuruluşlarının görmemesi gerektiği kadar stratejik ve önemli bir konumda ise o takdirde burada anma programı yaptırmak ta bir o kadar sakıncalıdır. Kaldı ki basın kuruluşlarının temsilcilerinin tamamının güvenlik soruşturmaları Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından büyük bir titizlikle yapılmış durumdadır.

Sayın komutanın gözden kaçırdığı bir diğer hususta bu programa katılan herkesin elinde basın kuruluşlarının elindekine neredeyse eşdeğer kayıt ve görüntüleme cihazlarının var olduğu gerçeğidir. Bu gerçeği komutanın biliyor olmasına rağmen basın kuruluşlarına karşı ısrarla takındığı bu tavrı anlamak mümkün değildir.  

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet