Skip Navigation Links

Yılların Özlemi Nihayet Bitti.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 'Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi'nin' kurulması resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe gir

Gündem   A+a-

 
Yılların Özlemi Nihayet Bitti…
 
Denizcilik Fakültesi Hatay’da Kuruluyor....
 
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak "Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi’nin” kurulması resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hatay Fikir Kulübü başkanı Erol Aygen Denizcilik Fakültesi’nin Hatay’da kurulması kararını sevinçle karşıladıklarını ifade ederek şunları söyledi:
Bakanlar kurulunca 27 Şubat 2012 tarihinde karar altına alınıp, 23 Mart 2012 tarih ve 28242 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, Mustafa Kemal Üniversitemiz rektörlüğüne bağlı olarak Hatay ilimizde "Barboros Hayrettin Denizcilik Fakültesinin” kurulması düşüncesi gerçekleşmiş bulunmaktadır. Bu karar, Hatay’da yaşayanlar olarak bizleri mutlu etmiştir, sevincimiz sonsuzdur. Mustafa Kemal Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin ilimize kurulmasında emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.”
 
Daha sonra Deniz İhtisas Mahkemelerinin İskenderun’da kurulması için verdikleri mücadeleyi anlatan Başkan Aygen, “Ümit ederiz ki isteriz ki; “Deniz İhtisas Mahkemeleri”nin de en kısa sürede Körfez’e ismini veren İskenderun ilçemizde kurulmasıdır. Bu konuyla ilgili 31 Ekim 2010 tarihinde hakimler ve savcılar yüksek kurulu başkanı, adalet bakanımız ve aynı zamanda Hatay Milletvekilimiz sayın Sadullah Ergin'e iletilmek amacıyla Fikir Kulübü’müz adına sunduğumuz dilekçemiz cevapsız kalmıştır. En kısa sürede içerisinde bölgemizin Deniz İhtisas Mahkemeleri’ne kavuşturulacağını ümit etmekteyiz.” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet