Skip Navigation Links

Erdemir zorlu bir yılı yine rekorla bitirdi

Erdemir Grubu,uluslararası piyasalarda fiyatların düşmesine ve artan ithalata rağmen 2015 yılında üretim rekoruna imza attı ve kârlılığını korudu.

Erdemir zorlu bir yılı yine rekorla bitirdi

Ekonomi   A+a-

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, küresel çelik sektöründeki zorlu koşullara rağmen yatırımlara devam ettiklerini belirtti.

Küresel çelik sektöründeki zorlu koşullara rağmen 2015 yılını üretim rekoruyla kapatan Erdemir Grubu, son iki yıldır büyük bir ivmeyle  yeni yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Gerek uluslararası piyasalarda demir çelik fiyatlarının düşmesi, gerekse Türkiye’nin demir çelikte net ithalatçı durumuna geçmesi gibi gelişmelere rağmen Erdemir Grubu, 2015 yılında 8.9 milyon ton ham çelik ve 7 milyon 400 bin ton yassı ürün üretimi gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.  

Birçok yeni yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Ali Pandır, “2019 yılına kadar 1 milyar dolara yakın tutarda yatırımımızı hayata geçirmiş olacağız. Yatırımlarımız bütün zorlu koşullara rağmen devam ediyor dedi.

Türkiye’deki ham çelik üretiminin yüzde 28’ini tek başına gerçekleştiren Erdemir Grubu’nun 2015 yılı cirosu 4.4 milyar dolar, FAVÖK’ü 770 milyon dolar, net kârı ise 414 milyon dolar oldu.  2015 yılında sıvı çelik üretimi önceki yıla göre yüzde 5 arttıran Erdemir Grubu, 2015 yılında 42 ülkeye ihracat yaptı. Bu sonuçlarla Erdemir Grubu, küresel piyasalardaki dalgalanmalara ve çelik fiyatlarındaki keskin düşüşlere rağmen 2015 yılını hedeflerine uygun bir şekilde geride bıraktı.

 

Erdemir Grubu Hakkında:

Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İsdemir, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya'da silisli çelik üreten Erdemir Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi’dir. Ayrıca Singapur’da “Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan Erdemir Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet