Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belediye Kültür Merkezinde “Mehmet Akif”Anıldı

İskenderun Belediye Kültür Merkezin ’de12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Cumartesi günü saat 10.00'da

Belediye Kültür Merkezinde “Mehmet Akif”Anıldı

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Kültür Merkezin ’de12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Cumartesi günü saat 10.00'da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Programaİ skenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Ak Parti Hatay Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar,39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız,Sahil Güvenlik Grup KomutanıSG Kur. Erdinç Balkan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, daire amir müdürleri ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İskenderun Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Okan Geyikçigil; "İstiklal Marşı, bir kahramanlık destanınıdır.Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunların hatırlanması gerekir. İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkmıştır”dedi.Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar şu görüşlere yer verdiler; ”Akif’in şahsiyetini anlayabilmek için onun şahsiyetinde taşıdığı değerlere bakmak gerekir. Mehmet Akif Ersoy, "Ahlak Nizamı" değerlerini bünyesinde taşıyan biridir. "Dürüstlük, ahde vefa, dini bütün, şefkatli, merhametli, milliyetperver, halkla iç içe, ahlaklı olma" gibi nitelikler toplumun önünde yürüyen aydın bir kişilikte görülebilecek özelliklerdir. Akif'in bu özellikleri eserlerine de yansır. Bu yüce destanı yazan ustayı, hem de yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anarken, son sözü yine üstadın dizelerine bırakıyorum: Mehmet Akif Ersoy diyordu ki "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın “denildi. İskenderun Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirin okunması ve "Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve İstiklal Marşı'nın Yazılış Öyküsü" gösterisi anlatıldı. Ayakta dakikalarca alkışlanan gösteri sonrasında Protokol mensupları başarılı öğrencileri tek tek tebrik ettiler.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş