Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kadına Verilen Değer Sanata Yansıdı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) öncülüğünde kurularak kısa zamanda kentin yönetimine yeni bir soluk getiren ve aldığı kararları uygulayarak Hatay’ın

Kadına Verilen Değer Sanata Yansıdı

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) öncülüğünde kurularak kısa zamanda kentin yönetimine yeni bir soluk getiren ve aldığı kararları uygulayarak Hatay’ın başarılı geleceğine katkı sunan Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı kılan bir etkinliğe daha birlikte imza attı.

HATAY KENT KONSEYİ’NİN KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

Asi Irmak Resim Atölyesi kursiyerlerinin yıl içerisinde yaptıkları çalışmaların sergilendiği Hatay Kent Konseyi Karma Resim Sergisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, Konsey Başkanı Nevide Kimyon ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 8 Mart Salı günü Hatay Kültür Merkezi’nde açıldı.

NAZAN SAVAŞ: UMARIM YETENEKLİ KADINLARIMIZLA DAHA BÜYÜK SERGİLER AÇABİLİRİZ

Tamamı kadın kursiyerlerden oluşan amatör sanatçıların emekleriyle oluşturulan serginin açılışında konuşan Nazan Savaş, “Asi Irmak Resim Atölyesi kadınlarının ellerinden çıkan bu güzel resimlerin böyle kıymetli bir günde sergilenmesi çok anlamlıdır. Bu güzel eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor aynı zamanda atölyenin kurucusu Yahya Bey’e de Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım yetenekli kadınlarımızla daha büyük sergiler açabiliriz. Hepsini yürekten kutluyorum” diyerek sergiye olan hayranlığını konuklarla paylaştı.

ÇAPAR: SANATIN VE SANATÇININ YANINDA HER ZAMAN OLAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDERİM

Sergideki tüm resimleri davetlilere tanıtan Atölye sorumlusu Perihan Çapar, “Kadınlarımızın ellerinden çıkan bu eserleri böyle bir günde sergileyebildiğimiz için çok mutluyum. Bundan önceki sergilerimizde olduğu gibi bu sergimizde de bizden desteğini esirgemeyen, sanatın her alanında varlığını hissettiğimiz Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederim. Emeği geçen tüm kursiyerlerimi yürekten kutlarım. Yaşanmış hikâyelerden de esinlenerek oluşturduğumuz sergimiz 10 Mart’a kadar açık olacaktır” diyerek Hatay halkını bu anlamlı sergiye davet etti.

KURSİYERLER, NAZAN SAVAŞ VE KİMYON’A ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Serginin açılışını gerçekleştiren Nazan Savaş ve Kimyon’a kursiyerler tarafından çiçek takdim edilirken, çekilen hatıra fotoğrafı ile birlikte bu özel günün anlamlı etkinliği ölümsüz kılındı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş