Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğünde Skandal

İskenderun milli eğitim müdürlüğünde dün saat 14:00 da düzenlenen Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi kantin ihalesi, ihaleye fesat karıştırıldı iddia

Gündem   A+a-

İskenderun milli eğitim müdürlüğünde dün saat 14:00 da düzenlenen Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi kantin ihalesi, ihaleye fesat karıştırıldı iddialarıyla çalkalandı.
Kapalı zarf usulü düzenlenen ihaleye 4 kişi katıldı. Bir kişi elendi diğeri ise evrakların eksik olması nedeniyle ihaleye sokulmadı.
İhaleye giren AK Parti İskenderun ilçe yönetim kurulu üyesi Ayhan KUTLU ve Bilal İnan adına vekâlet eden Murat KOÇAK heyecanla sonucu beklemeye başladı. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Başkanı Yaşar DÜZEN’in başkanlık ettiği ve Muammen bedeli 8.000 TL olan ihalede son anda Ayhan KUTLU’NUN teklif zarfının açık olduğu fark edildi. Murat KOÇAK kapalı zarf olması gereken ihalenin şartlarının yerine getirmediği konusunda itiraz etti. Ancak Yaşar DÜZEN olaya sessiz kalarak bir şey olmaz dedi. Zarflar açıldı ve ihaleye en yüksek fiyatı ( 27.600 TL )AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi Ayhan KUTLU’NUN verdiği görüldü. Bu durum üzerine itirazlarını tekrarlayan karşı taraf itirazlarına cevap alamayınca itiraz dilekçesi verdiler.
Murat KOÇAK ihaleye fesat karıştırıldığını ve durumun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bu ihalenin geçersiz sayılması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade eden KOÇAK adaletli davranılsın hak yerini bulsun, kapalı olması gereken zarfın açık olarak alınması etik değildir dedi.
Konu üzerine görüşlerine başvurduğumuz Şube Müdürü Yaşar DÜZEN konuşamayacağını kaymakamlıktan izin alınması gerektiğini belirterek sorularımızı yanıtsız bıraktı.
AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi birinin böylesi bir olay içinde olması akıllarda soru işareti bıraktı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar