Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AB Fonlarından azami düzeyde yararlanın

Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ: AB Fonlarından azami düzeyde yararlanın

Gündem   A+a-

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali M.Celalettin LEKESİZ’in başkanlığında toplandı. Hatay’da işsizliğin, işgücü piyasasının ve istihdama ilişkin politikaların görüşüldüğü bu toplantıda tüm belediye başkanlarının AB fonlarından azami düzeyde faydalanma noktasında çaba göstermelerini ve proje hazırlamalarını talep etti.
İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olan AB projeleri ile nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik işgücü eğitimleri hakkında kurula bilgi verildi. Ayrıca 16/06/2009 tarihinde ilan edilen ve şu anda açık olan “Gençlerin İstihdamının Desteklenmesi” AB hibe programı ile ilgili kısa bilgilendirme yapıldı.
Bunun üzerine Vali M. Celalettin LEKESİZ konunun önemine vurgu yaparak; uygulanmakta olan mesleki eğitimlerin işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yapılmasını, bunun için öncelikle istihdama yönelik ciddi bir ihtiyaç analizinin yapılması gerektiğini ve kamu kaynaklarının etkin, yerinde ve ihtiyaç duyulan mesleklere yönelik eğitim faaliyetinin sürdürülmesinin doğru olacağını belirtti.
Türkiye İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak gündemi ile toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle :”. 1- İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerin tespitine ilişkin analiz çalışması yaptırılmasına 2- 2010 yılında 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılmasına 3- İlin istihdam ve ekonomik durum raporunun kitap olarak hazırlatılmasına 4- AB fonlarından maksimum düzeyde faydalanabilmek için Valilik bünyesinde AB Proje Koordinasyon ve Bilgi Merkezi kurulmasına 5- Sağlıklı veri tabanı oluşturabilmek için gereken proje çalışmalarının başlatılmasına 6- Bulundukları illerden ilimize göç etmek suretiyle çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalışma şartlarının evrensel normlara ulaştırılmasına yönelik çalışmaların bir an önce başlatılmasına 7- Halen açık olan AB hibe programından faydalanmak üzere tüm sosyal tarafların proje hazırlamaları konusunda gerekli çalışmaların başlatılmasına 8- Yürütme Kurulunun genişletilerek ayda bir toplanmasına 9- Madde bağımlılarına yönelik ilgili kuruluşlarla koordineli bir şekilde mesleki rehabilitasyon faaliyeti yürütülmesine 10- Mesleki eğitim hizmeti veren okullarda ihtiyaç duyulan dalların açılmasına, nakil isteyen öğrencilerin naklinin yapılması konusunda Mesleki Eğitim Müdürlüklerinin yetkili kılınmasına 11- İhtiyaç duyulan mesleklerin (restorasyon eğitimi, ayakkabı modelisti, defne sabunu imalatçısı gibi) İŞKUR eğitim planına eklenmesine karar verildi.”
Toplantının bitiminde genel değerlendirme yapan Vali LEKESİZ nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesinde mesleki eğitimin çok önemli olduğunu, AB fonlarından azami düzeyde faydalanılması gerektiğini, bunun için en kısa sürede açık olan hibe programı ile ilgili kurum ve kuruluşların en az ikişer proje ile başvuruda bulunmasını istedi. Konuya ilişkin tüm ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarını toplayan Vali M. Celalettin LEKESİZ kaymakam ve belediye başkanlarından AB fonlarından azami düzeyde faydalanma noktasında çaba göstermelerini ve proje hazırlamalarını talep etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş