Skip Navigation Links

Evlendirme Daireleri Bu tarihte Boş Kalıyor!

Takvim yılının mevsimlerle ve dünyanın güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve 4 yılda bir gerçekleşen artık yılın 2016'ya

Evlendirme Daireleri Bu tarihte Boş Kalıyor!

Gündem   A+a-

Takvim yılının mevsimlerle ve dünyanın güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve 4 yılda bir gerçekleşen artık yılın 2016'ya denk gelmesi nedeniyle bu yıl Şubat ayı 29 çekiyor. Günlük ortalama 7-10 arası nikahın kıyıldığı evlendirme daireleri bu tarihte boş kalıyor.

Çiftlerin, evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlamak istememesinden dolayı, 29 Şubat için gün alınan nikahlarda, diğer günlere oranla ciddi düşüş yaşanıyor.

Buna göre, artık yılın 2016'ya denk gelmesi nedeniyle bu yıl şubat ayı 29 çekiyor. Doğum, evlilik gibi önemli günleri bu tarihe denk gelenler, bunları 4 yılda bir kutlamak zorunda kalıyor. Bu nedenle, evlenmek isteyen ancak hayatlarının en mutlu gününü 4 yılda bir gelen bu tarihe denk getirmek istemeyen çiftler, başka tarihleri 29 Şubat'a daha çok tercih ediyor.

Bazı evlendirme dairelerinde normalde 15 dakikada bir nikah kıyılırken, 29 Şubat için ise neredeyse kimse nikah için başvurmuyor. Ayrıca, nikah günü olarak bu tarihi seçen bazı çiftler arasında, bu durumu öğrenip başvurusunu geri çekenler bile oluyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet