Skip Navigation Links

Füsun Sayek, Etkinliklerle Anılacak!

İlki 2007 yıl yapılan Türk Tabipleri Birliği Eski Genel Başkanı Doktor Füsun Sayek anısına düzenlenen

Gündem   A+a-

Füsun Sayek, Etkinliklerle Anılacak!

İlki 2007 yıl yapılan Türk Tabipleri Birliği Eski Genel Başkanı Doktor Füsun Sayek anısına düzenlenen, Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'nin dördüncüsü bu yıl yine Arsuz’da İskender Sayek Evi’nde 1-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile gerçekleştirilecek olan ‘Füsun Sayek IV. Sağlık Kültür Etkinlikleri’ hakkında bilgiler veren Profesör Doktor İskender Sayek, “Füsun Sayek etkinliklerinin bu yıl ki teması ‘Kanserden Korunalım’ ile başlıyor. ‘Sağlıklı Gelecek Bugünden Başlıyor’ sloganı ile toplumu bilinçlendirmeye çalışacağız” dedi.

Dolu dolu etkinlik!
Füsun Sayek’in yaşam felsefesini yansıtan etkinliklerin bu yılda gerçekleştirileceğini ifade eden İskender Sayek, “Düzenleyeceğimiz etkinliklerde bu yılda konserler, sergiler, toplum söyleşileri, sağlık taraması, çocuklara yönelik sanat atölyeleri ile spor müsabakaları yer alacak. Bu kapsamda rahim ağzı kanseri ve prostat hastalıkları taramaları, çocuk, cildiye ve göz hastalıkları poliklinikleri açılacak. Konserlerde ülkemizde yetişen genç yetenek Erberk Eryılmaz’ın klasik müzik konserinin yanısıra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan Seçil Öztan ve Bora Ateşyakan da değişik filmlerin müziklerini sunacaklar. Kapanışta ise, Hataylı bir sanatkâr Sezgin Suna, hafif Batı ve Türk Müziği konseri verecek. Çocukların gelişimine katkı sunan çocuk korosu çalışması da bu yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan Çiğdem Aytepe, Atilla Çağdaş ve Bora Ateşyakan tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

‘Kadın ve Sağlık Fotoğraf Yarışması’
Çevrenin korunması ile ilgili Deniztemiz Turmepa ile ortaklaşa ‘Denizlerimizi Koruyalım’ adı altında bilgilendirme toplantıları yapacaklarını da sözlerine ekleyen İskender Sayek, “Deniztemiz Turmepa ile ortaklaşa olarak Arsuz deniz kıyısında temizlik yapılacaktır. Bunun yanısıra ‘Yıldızların evrimi’ konulu söyleşi Ege Üniversitesi’nden Doktor Can Akan tarafından gerçekleşecek ve Doktor Füsun Sayek’in hayat görüşüne paralel olarak ilk defa ulusal bir fotoğraf yarışması düzenleyerek, sanata katkı sunmayı amaçlıyoruz” diyerek, etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet