Skip Navigation Links

Kafkas Derneği Kültürünü Yaşattı

İskenderun Kafkas Kültür Derneğinin 3M Garden Club'da düzenlediği dayanışma gecesinde, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birine sahne oldu

Gündem   A+a-

İskenderun Kafkas Kültür Derneğinin 3M Garden Club’da düzenlediği dayanışma gecesinde, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birine sahne oldu.Heryıl geleneksel olarak düzenlenen bu dayanışmada kafkaf kültürünü yaşatmak gelecek nesillere aktarmak amaçlı önemli adımlar atıldı.


3M Garden Club’ta düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma gecesine İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Kafkaf Kültür Derneği Başkanı Servet Apiş, Antakya ve Reyhanlı Kafkaf Derneği Temsilciler ile birlikte bir çok sayıda davetli bu gecede yer aldı.
İskenderun Kafkas Kültür Derneği Başkanı Servet Apiş yaptığı konuşmada, “Katılımlarınızla her zaman olduğu gibi bizlere güç verdiniz. Dahada önemlisi kültürümüzü yaşatmak konusunda ki yüksek iradenizi, kararlı bir biçimde ortaya koyarak aydınlık geleceğimize ışık oldunuz. Bu vesileyle hepinize teşekkür ederim. İskenderun ve İsrail’de meydana gelen kanlı saldırılara da değinen başkan Apiş, “ Ayrışma duygularının yaratılarak ortak paydalarımızın yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde insani amaçla Gazze’ye yardım taşıyan gemilerde gerçekleştirilen katliam sonucu hayatını kaybeden yurttaşlarımızla birlikte, yine aynı tarihte İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı ikbal Birliği’ne teröristlerce yaşamını yitiren askerlerimizin şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.Bu vesileyle, her iki acı olayı da nefretle kınıyor, kederli aileleri başta olmak üzere halkımıza başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Kafların yaşadıkları acı olayları hala unutmadıklarının altını çizen İskenderun Kafkas KültürDerneği Başkanı Servet Apiş, “ Çarlık Rusya’sıyla giriştikleri 300 yıllık mücadeleyi kaybeden atalarımızın tabii tutulduğu 21 Mayıs 1864 zorunlu göçünü diğer bir ifadeyle insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen sürgünü her yıl olduğu gibi bugünde hatırlıyoruz. Bununla birlikte haklı gururunu taşıdığımız övgü dolu anılarımızı da yeri geldikçe birlikte paylaşacağız. Bize göre 21 Mayıs, vatanı ve özgürlüğü için her koşulda ödün vermeyen, yiğit ve çilekeş ecdadımızı doğru okumak ve anılmaktır. Aynı zamanda atalarımızın da ruhunu şad edecek anlayışın ve arayışın içinde olduğumuzu da göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Apiş’in ardından konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, Kafkaslara yönelik yapılan acı olayların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “ Ancak bugün burada gördüğüm tablo beni mutlu etti. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olmak gerekiyor. Kafkas vatandaşlarımızın bu sayede her türlü zorluğun üstesinden geleceklerine inanıyorum, ve yanlarındayım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Kafkas kültürüne ait müzik ve Kafkas oyunu gösterisiyle misafirlere anlamlı bir gece yaşattılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet