Skip Navigation Links

Arsuz Yolunda Kavga İstemiyoruz !!

Hatay’ın Arsuz İlçesindeki Öz Arsuz Otobüsçüleri kontak kapattı, isyan etti!

Arsuz Yolunda Kavga İstemiyoruz !!Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay’ın Arsuz İlçesindeki Öz Arsuz Otobüsçüleri kontak kapattı, isyan etti!

Hatay’ın Arsuz İlçesindeki S.S.56 Nolu Öz Arsuz Otobüsleri Mot. Taş. Kooperatifine bağlı otobüs şoförleri, ilçenin İskenderun-Arsuz istikametinde farklı güzergâhları olan otobüslerin kendi Arsuz Merkez Mahalle taşımacılığı yaptıkları güzergâhlarındaki hatlara sokulmasını, Arsuz Merkez Mahalle güzergâhına yolcu taşımaları yasak olmasına rağmen yolcu indirme-bindirme yapmalarını ve unvan değişikliğine giderek araçlarında Arsuz levhasını kullanarak Öz Arsuz Otobüslerinin yolcularını haksız yere gasp etmelerini tepki için eylem yaptı.

İskenderun-Arsuz İstikametinde farklı güzergâhları olan Şampiyon Haymaseki, Gözcüler, Hüyük, Işıklı-Konacık ve Lider Konacık minibüslerinin unvan değişikliğine giderek Öz Arsuz Otobüslerine ait olan Arsuz levhasını kullanarak, kurallar dışında Öz Arsuz’un güzergâhına ait yolcuları gasp etmelerini tepki için kontak kapatan mağdur otobüs şoförleri isyan etti.

Şoför esnafı Hatay Valisi Ercan Topaca ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan sorunlarının çözümü için destek istedi.

İşin kavga ve gürültü boyutuna gelmemesi, geçmiş yıllarda yaşanan tatsızlıkların yeniden yaşanmaması için sorunlarına çözüm üretilmesini isteyen dolmuşçu esnafı, sadece haklarını gasp edilmemesi için yasaların uygulanmasını istediler.

Benzin Döküp Kendimizi Yakacağız!

Gün içerisinde neredeyse boş koltuklarla sefer yapan mağdur şoförler, Arsuz Merkez Mahalle shell pompa mevkiinde kontak kapatarak eylem yaptı

Her seferinde aynı sorunla karşılaştıklarını ve ilgili mecraların konuya çare olmaktan kaçındıklarını iddia eden mağdur şoförler, “Sesimizi duyurmak için benzin döküp kendimizi yakacağız!” diyerek haksızlığa tepki gösterdiler.

Eylem sırasında diğer kooperatiflere bağlı otobüslerin yol üzerinde yolcu indirme-bindirme yapması, mağdur şoförleri öfkeden çıkardı. Yetkililerin gerekeni yapmasını isteyen şoförler isyan ederek, “kavga, gürültüden bıktık! 4 çocuğum var, çocuklarıma bakamıyorum, araba masraflarına yetişemiyorum! Esnaf Kefalet’e hala taksitim var, hacizliyim şuan icralık durumdayım ki birçok arkadaşımız aynı durumda! Bir arkadaşımız taksitlerini ödeyebilmek için kamyon şoförlüğü yapıyor. Artık bu mağduriyet giderilsin!” dedi.

Mağduriyetimizi Görüyorsunuz!

Geniş güvenlik önlemi alınan eylem alanın da basın açıklaması yapan kooperatif başkanı Enver Erfaki, UKOME Master Planı çıkana kadar diğer kooperatif otobüsçülerinin uyulması gereken kurullara uymasını, komisyon kararına göre Arsuz levhasını takmamalarını ve yazı olarak araç kaportalarına yazmamalarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“S.S. 56 Nolu Öz Arsuz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olarak yolcu taşımacılığı yaptığımız İskenderun-Arsuz istikametinde farklı güzergâhları olan 113 NOLU IŞIKLI KONACIK MOT. TAŞ. KOOP, 157 NOLU LİDER KONACIK MOT. TAŞ. KOOP, 164 NOLU ŞAMPİYON HAYMASEKİ MOT. TAŞ. KOOP, 167 NOLU ÖZ HAYMASEKİ MOT. TAŞ. KOOP, 189 NOLU HÜYÜK MOT. TAŞ. KOOP, 85 NOLU S.S.GÖZCÜLER MOT. TAŞ. KOOP.’leri de yolcu taşımacılığı hizmeti yapmaktadırlar. Adı geçen kooperatifler yürürlükte olan komisyon kararlarına göre güzergâhlarında Arsuz ilçe merkezine yolcu bindirme yer almamaktadır. Bu kooperatifler mahallerine giderken de Arsuz İlçe merkezinde yolcu indiremez. Bunun anlamı bu kooperatiflere bağlı araçlar, Arsuz İlçe merkezine yolcu getiremez, Arsuz ilçe merkezinde yolcu da götüremez. Bu kooperatifler, Hatay Valiliği’nin İl Trafik Komisyon kararlarına aykırı olarak çalışmaktadırlar. Bu kooperatifler, kendi köyleri ve mahallelerinde bulunan yolcular için taşımacılık yapmak için kurulmuşlardır. Kooperatifimiz, hiçbir zaman bu kooperatiflerin güzergâhlarına tecavüz etmemiş, yolcularını almamıştır. Bu konuda yaratılan haksız rekabetin önlenmesi, kooperatifimizin mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar Arsuz Kaymakamlığı’na, Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı’na, Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne,  Hatay Valiliği’ne, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yapmış olduğumuz başvurular sonuçsuz kalmıştır.

Yukarıda unvanları yazılı kooperatifler, Madenli, Akçalı, Üçgüllük mahallerinde de faaliyet gösteren üç kooperatif unvan değişikliği yaparak unvanlarına Arsuz adını yazmışlardır. Bu kooperatiflerin kullanmış oldukları güzergâhlar, Arsuz ilçe merkezinden geçmekte, kalkış yerleri Arsuz ilçe merkezi sınırları dışından başlamaktadır. Unvan değişikliğindeki amaç, araçlarında Arsuz levhasının kullanmaktır. Güzergâhlarında Arsuz merkez ilçesi, merkez mahallesi olmayan bu kooperatiflerin araçlarında Arsuz logosunu kullanmalarına izin verilmesi de kooperatifimizi mağdur etmiştir.  Arsuz merkez ilçe sınırları sadece müvekkil kooperatifin güzergâhında olup, unvanında sadece Arsuz olan, güzergâhında Arsuz merkezi olan kooperatifimizin hukuki haklarına halel getirilmiştir.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, master planını henüz hayata geçirmemiştir. Bu master planının yürürlüğe gireceği tarihe kadar Hatay Valiliği İl Trafik Komisyon kararları geçerlidir. Bu husus bize Hatay Büyükşehir Belediyesince söylenmiştir. Logo ve levhaların kaldırılması yönünde Hatay Büyükşehir Belediyesinin yetkisi olmasına rağmen bu yetkiyi kullanmamaktadır. Kooperatifimize bağlı 30 araç yolcu taşımacılığı yapmakta olup, üyelerimizin kazançları olumsuz etkilenmektedir.”

Muhatap Yok!

Mağduriyetlerinin sonlanmasını için Arsuz Kaymakamlığı’na, Kooperatif Başkanı Enver Erfaki’nin beraberliğinde gelen mağdur şöferler kaymakamı yerinde bulamadı. Muhatap bulamayan, kaymakamlık binası önünde güvenlik önlemi alan polis memurlarına dert yanmakta çareyi bulan şoförler seslerini duyurmak için ellerinden geleni yaptı. Başkan Erfaki’nin Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak’la bir saat süren görüşme sonrası, sorunlarının 1 haftalık süreç içerisinde çözüme kavuşacağını belirtti. 1 haftalık boyunca kontak kapatmak istemeyen şoförler duruma itiraz ederek Başkan Erfaki ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediye binasına gitmek üzere Antakya’ya yola çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, şoförlerin sorunlarını gidermek amaçlı ilgili mecralara talimat verdikten sonra Öz Arsuz otobüs şoförleri Antakya’dan mağduriyetleri giderilmeden Arsuz’a geri döndüler.

Arsuz Yolunda Kavga İstemiyoruz !! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet