Skip Navigation Links

'Turizm Kenti Arsuz'u Türkiye'ye Tanıtacağız'

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya nezaket ziyareti yaptılar.

'Turizm Kenti Arsuz'u Türkiye'ye Tanıtacağız'

Gündem   A+a-

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya nezaket ziyareti yaptılar.
 

Gazeteci konuklarını Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleriyle sıcak bir şekilde karşılayan Başkan Culha, yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattı. Culha, Arsuz’un Türkiye’nin en büyük alana sahip ilçeleri arasında ilk sıralarda olduğunu vurgulayarak, “oldukça çok hizmet etmemizi bekleyen bir ilçe’’ dedi.
 

Büyükşehir Belediyesi’nin görevi çerçevesinde desteklerini de gördüklerini ifade eden Culha, şöyle konuştu:
“Bazen Büyükşehrin belediye seçerek hizmet ettiğini iddia ediyorlar. Bu doğru değil. Örneğin Büyükşehir Belediyesi 15 ilçede toplam 25 sosyal amaçlı tesis yapacağını ve şartlarını bildiriyor. Biz bu şartlara uygun alanları belirleyip, hazırlıyoruz. Bu nedenle de 9 tesisin Arsuz’a yapılmasına karar veriliyor. Diğer ilçelerde bu hazırlık olmayınca karar olumlu çıkmıyor. Yoksa önceden tüm ilçelere parti ayırımı yapmadan bildiriyor. Bazı ilçeler hiç vermiyor. Biz işlerimizi sükunetle yapmaya çalışıyoruz. Tabir yerindeyse bin düşünüp bir uyguluyoruz. Yapacağımız, yapmamız gereken işleri bilim adamlarıyla, arkadaşlarımızla tartışarak kararlaştırıyoruz.”
 

Arsuz Belediye Başkanı Culha, yaklaşık 4.5 milyon TL tutarında asfalt ve parke taşı yapımı için ihaleler yaptıklarını, turizm için ayrı çalışmalar içinde olduklarını da belirterek, “Arsuz’un imarı, modernleşmesi, güzelleşmesi, halkın rahatı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapacağız.” şeklinde konuştu. 
 

Bakanlık onayı ile Arsuz Turizm İmar Planlarının da ihalelerinin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Culha, 2016 da altyapının başlayacağını ve bir sene sonra Arsuz’un Turizm yatırımlarına hazır olacağını söyledi. Culha, yatırım yapmaları için Almanya’da yaşayan işadamlarını davet ettiklerini, bölgenin güvenilir olduğunu söylediklerini de sözlerine ekledi. Culha, İskenderun’da yapımı süren Hilton Otellerinin de bölge turizmine önemli katkı vereceğini ifade etti.
 

Basının çok önemli bir meslek gurubu olduğuna dikkati çeken Culha, “bizim hizmetlerimizi halka ulaştıran, bilgilendiren siz basın mensuplarına gerçekten teşekkür ediyorum. Dağınık bir alanda hizmet verdiğimiz için sizin yayınlarınız çok önemli. ”dedi.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı 9 Ocak’da yapılacak Basın Gecesi’ne davet eden İGC Başkanı Veysel Cıncık, ‘’Arsuz haberlerini bize zamanında ulaştıran Basın Müdürünüz Kamuran İnan kardeşimize de ayrıca teşekkür ederim. Sizin çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Dediğiniz gibi önemli hizmetler bekleyen bu yeni ilçede dağınık bir alanda hizmet üretiyorsunuz. Sizi ve ekibinizi kutluyoruz. Biz basın mensuplarının üzerine düşen böylesi önemli bir turizm kentini Türkiye’ye tanıtmak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki süreçte katılacağım Gazeteciler Cemiyet Başkanları toplantısında da Arsuz’dan söz edeceğim. “dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet