Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Vatandaşlar, Barikat Kurup Yol Kapattı

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Beldesinde tarım arazilerinin üzerinde rüzgar enerji santrali türbinlerinin kurulmasını istemeyen vatandaşla

Gündem   A+a-

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Beldesinde tarım arazilerinin üzerinde rüzgar enerji santrali türbinlerinin kurulmasını istemeyen vatandaşlar barikat kurarak, yol kapattı.
Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Beldesi'nde rüzgar enerji santrali türbinlerine karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya gelen yüzlerce vatandaş, rüzgar türbinlerinin tarım arazilerinin dışına kurulması talebiyle yürüyüş düzenledi, barikat kurarak yol kapattı.
Vatandaşlar rüzgar santrali inşaatında çalışmak üzere TIR'larla bölgeye gönderilen iş makinelerinin Tekebaşı beldesinden geçişine izin vermedi. Bunun üzerine Meydan köyü üzerinden geçiş yapmak isteyen TIR'lar burada da vatandaşların barikatlarıyla karşılaştı. Köy halkının da kepenk kapatarak destek verdiği eylem dolayısıyla bölgeye takviye kuvvet olarak çok sayıda asker ve çevik kuvvet polisi sevk edildi.
İş makinelerinin geçişine izin vermeyen belde halkı, kurdukları barikatların ardında lastik yakarak eylemlerini sürdürürken, eylemle ilgili açıklama yapan Tekebaşı Belediye Başkanı İrfan Balıkçı, vatandaşların rüzgar enerji santrallerinin tarım arazileri üzerine kurulmasına karşı gösterdikleri tepkinin son derece haklı olduğunu ve yetkililerin bu sese kulak vermesi gerektiğini söyledi.
Rüzgar santraline karşı düzenlenen eyleme katılan vatandaşlar ise, "Biz yıllardır bu toprakları ekip biçiyoruz. Bizim tek geçim kaynağımız bu topraklar. Rüzgar enerjisi üretimine karşı değiliz. Sadece yerleşim alanı içinde kurulması istemiyoruz. Biz halk olarak tarım arazilerimize sahip çıkıyoruz. Sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Topraklarımızı kimseye vermeyeceğiz" diye konuştular.
Olay yerine gelerek, eylem yapan vatandaşlarla görüşen Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Vedat Çolak, sorunun çözümü konusunda çaba harcayacağını söyleyerek vatandaşları, eylemi sonlandırmaları için ikna etti.
Yaklaşık 3 saat süren yol kapatma eylemi olaysız bir şekilde son bulurken, iş makinelerini taşıyan TIR, geniş güvenlik önlemleri altında Meydan köyünden çıkartıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar