Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’da Noel Kutlamalarından Renkli Kareler

Başkan Savaş,Hatay'ı oluşturan toplumsal mozaiğin değerlerine önem veriyor.

Hatay’da Noel Kutlamalarından Renkli KarelerWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ilimizi oluşturan toplumsal mozaiğe mensup hemşehrilerinin kültürel ve dini değerlerini gönüllerince yaşatmaları için gösterdiği duyarlılık devam ediyor.

Başkan Savaş’ın bu anlamdaki hassasiyeti çerçevesinde, tüm dünyada olduğu gibi Hıristiyan hemşehrilerimiz tarafından her yıl 25 Aralık tarihinde Hz. İsa'nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan Bayramı olarak bilinen Noel kutlamalarına, HBB Şehir Tiyatrosu sanatçılarının ortaya koyduğu seyir zevki yüksek çocuk oyunuyla destek verildi.

HURİGİL: BU MÜSTESNA GÜNDE VERDİĞİ DESTEKLE BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM
 
Antakya Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşen, Hıristiyanlık Alemi’nce çok özel bir yer atfedilen ve ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinen Noel Bayramı kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, cemaatleri için çok müstesna bir günü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Savaş’ın kendilerini böylesine özel bir günde verdiği destek ve ilettiği kutlama mesajıyla onurlandırdığını kaydeden Hurigil, “Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

PAPAZ DOĞUM, HIRİSTİYAN ALEMİ’NİN NOELİNİ ANTAKYA’DAN KUTLADI

Hurigil’in ardından söz alan Antakya Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Doğum ise Noel’in önemine vurgu yaparak, Noel Bayramı’nın geleceğin teminatı çocuklarla anlam kazandığını ifade etti ve tüm Hıristiyan Alemi’nin Noel’ini Medeniyetler Şehri Antakya’dan kutladı.

HBB ŞEHİR TİYATROSU NOEL KUTLAMALARINA AYRI BİR RENK KATTI

Gerçekleşen konuşmalar sonrasında, Hıristiyan geleneğinin önemli bir folklorik değerini oluşturan Noel Bayramı münasebetiyle HBB Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği çocuk şenliği büyük beğeni toplarken, Noel öncesi çocuklar doyasıya eğlenme şansı yakaladı. “Minik Avcı” adlı oyunla, hayvanların doğal ortamlarında yaşaması gerektiğini anlatarak çocuklara hayvan sevgisi aşılayan öğretici tiyatro gösterisi çocukların alkışlarıyla karşılık buldu.


ÇOCUKLARIN SESLENDİRDİĞİ İLAHİLER TÜM DÜNYAYI KUCAKLADI
 
Tiyatro oyunu sonrasında, insanların yeni yıla yönelik iyilik, bereket, refah, huzur ve barış beklentilerini de ifade eden Hıristiyan Alemi’nin bu kutlu gününde çocuklar ilahiler okurken, günün anısına fotoğraflar çekildi ve tiyatro sanatçıları çocuklara balon hediye etti.

 GELENEK BOZULMADI; TEMSİLİ NOEL BABALAR HEDİYELER DAĞITTI

Antakya Ortodoks Kilisesi’nde Hıristiyan hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılara çorba ve börek ikramında bulunulurken, Noellerin olmazsa olmazı temsili Noel Babalar çocuklara hediyeler dağıttı.

Hatay’da Noel Kutlamalarından Renkli Kareler videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar