Skip Navigation Links

Rakı İçiliyor Diye Festivali Basan 6 Zanlıya Adli Kontrol

Rakı İçiliyor Diye Festivali Basan 6 Zanlıya Adli Kontrol

Adana   A+a-

Adana Valisi Mustafa Büyük izin vermeyince, ismi Kebap-Şalgam Festivali olarak değiştirilen Rakı Festivalini pompalı tüfekle basıp ateş açan 6 kişi adli kontrol ile serbest bırakıldı.
Seyhan ilçesi Sarıyakup Mahallesi'nde 12 Aralık 2015 tarihinde Ulu Cami ve Memiş Paşa Camii arasında kalan tarihi Kazancılar Çarşısı ve Büyüksaat çevresinde son 10 yıldır Rakı Festivali adı altında sabaha kadar kebap yeyip rakı içilerek yapılan kutlama, bu yıl Kebap-Şalgam Festivali adı altında yapıldı. Yine binlerce vatandaş Büyüksaat ve Kazancılar Çarşısı'na masa atıp sabaha kadar eğlenmek isterken, pompalı tüfekli ve bıçaklı 6 kişi rastgele ateş açmaya başlayıp "Sizin hiç Allah korkunuz yok mu" diyerek çevreye saldırmaya başladı.
Bu sırada, güvenlik önlemi alan polis olaya erken müdahale ederek baskını yapan Ömer P. (30), Cumali P. (32), Hakan Y. (25), Aykut Y. (22) Sadık P. (24) ve Mehmet P.'yi (35) gözaltına aldı. Zanlılar sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Zanlılar ile birlikte 3 pompalı tüfek ve 1 sallama diye tabir edilen bıçak ele geçirildi.
Zanlılar polise verdikleri ifadenin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklanmaları talebiyle savcı tarafından mahkemeye sevk edilen zanlılar Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet