Skip Navigation Links

Hilton Müze Otel Esnafa Tanıtıldı

Hatay esnaf ve sanatkarlar odalar birliği başkanı Kadir Teksöz ve beraberinde esnaf odası başkanları Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu

Hilton  Müze Otel Esnafa Tanıtıldı

Gündem   A+a-

Hatay esnaf ve sanatkarlar odalar birliği başkanı Kadir Teksöz ve beraberinde esnaf odası başkanları Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu tarafından yapımı devam eden ve mimar Emre Arolat imzası taşıyan Antakya Hilton müze oteli, ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

Necmi Asfuroğlu, oğlu Asaf Asfuroğlu ve otelin genel müdürü Aydın Duran'ın  da bulunduğu tanıtımda yetkililer  Müze otelin Dünya’nın ikinci Türkiye’nin ise ilk müze oteli olma özelliğini taşıdığını ifade ederek; “Dünya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve önemli tarih eserleri bulunan Antakya’da Türkiye’nin ilk müze oteli, Antakya Hilton Müze Oteli inşa ediliyoruz. İşadamı Necmi Asfuroğlu tarafından 2009 yılında yapımı başlanan ve ünlü mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan Antakya Hilton Müze Otel, öncesinde normal bir otel olarak tasarlandı.  İnşaatın başlamasıyla yapılan kazılarla birlikte temelinde arkeolojik kalıntıların olduğu fark edilince projenin tasarımı yeniden yapıldı. Yenilenen tasarım ile otel, tarihi kalıntılara zarar vermeden 66 çelik kolon üzerine inşa ediliyor ve tarihi kalıntılar için sergileme alanı yapılıyor.Tarihi eserlere zarar verilmemesi için elle yapılan ve yaklaşık 8 ay süren kazılarda 5 ayrı kültüre ait 30 bin obje bulundu. Kazıda bulunan en önemli eserlerden biri Türkiye’deki türlerinin en büyüğü kabul edilebilecek 800 metrekarelik mozaik.Çelik kolonların üzerinde inşa edilen otelin içinde ise tarihi kentteki sokak mimarisi yansıtılacak. Farklı bir mimarisi olan otelde restoranlar, gece kulübü, fitness, açık ve kapalı yüzme havuzları gibi tüm sosyal alanlar çatıda yer alacak. Otelin odaları ise tek tek prefabrike yatak odalarının sıralanmasıyla oluşuyor. Kazı alanı üzerinde dolaşan köprü ve rampalar ile oluşturulan açık alan arkeolojik park olarak görev yapıyor. Bu sayede ziyaretçiler ve otelde konaklayan müşteriler arkeolojik bulguları yakından izleme şansı elde ediyor.Henüz inşaat halinde olan ve farklı mimarisi ile dikkat çeken Antakya Hilton Müze Otel, dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden Dünya Mimarlık Festivalinde “Geleceğin Yapıları ve Tatil Yerleşkeleri” ödülünün sahibi” dediler.

Teksöz: Asfuroğlu Antakya için büyük şans

Tanıtım sonrası, anlatılanları hayranlıkla dinlediklerini, Necmi Asfuroğlunun Antakya için bir şans olduğunu ifade eden Hatay esnaf ve sanatkarlar odalar birliği başkanı Kadir Teksöz; “  Necmi Asfuroğlu’nun örneğine çok az rastlanır bir yatırım yaptığından dolayı teşekkür ederiz Hristiyan dünyasının önemli hac noktalarından biri olan St.Pierre Kilisesi'nin yakınındaki araziye 5 yıldızlı yapılan  müze – otelin Hatay turizmine büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Necmi Asfuroğlu’nun yaptığı projenin diğer işadamlarımıza da örnek olmasını dilemekteyiz. Bir ilin en önemli yapı taşı olan ticaret erbabının ilin tanıtımındaki katkılarının çok önemli olduğunu söyliyebiliriz. Bu yatırım otel ve  müze yatırımından iberet olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Necmi Asfuroğlu’da HESOB heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete proje ilgili geniş bilgiler verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet