Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’lu Bilim Adamı, Akademisyen ve Yazar ilk bin’de...

İskenderun’lu Bilim Adamı, Akademisyen ve Yazar Doç. Dr. Cumali Sabah, Google Akademik’in (Google Scholar) yaptığı sıralamada ilk bin içinde yer aldı.

İskenderun’lu Bilim Adamı, Akademisyen ve Yazar ilk bin’de...

Eğitim   A+a-

Google Akademik’in Türk Eğitim Kurumları arasında yaptığı sıralamda akademisyenler arasında ilk bin içinde yer alan Doç. Dr. Cumali Sabah “çalışmaları daha da ileriye götürüp bilim ve insanlık için katma değer oluşturmaya” devam edeceğini bildirdi.

Türkiye’de 141 bin civarında öğretim elemanı var. Bahsedilen öğretim elemanı kadrosu içinde, yaklasik ilk % 0.7’lik dilimde yer alan Doç. Dr. Sabah, “En üst dilimde yer almak gurur verici. Ayrıca, bu başarılar ile memleketim İskenderun’un adını Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak ayrı bir onur. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” diye ekledi.

Ayrıca, ileriki zamanlarda projelerin bir kısmını İskenderun’a taşımayı hedefleyen Doç. Dr. Sabah, İskenderun gelişimi için farklı alanlarda yeni ve teknolojik çaılışmalara imza atacağını belirtti.
Kaynak: www.webometrics.info/en/node/72

Cumali Sabah kimdir?
1977 yılında İskenderun-Hatay'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İskenderun'da tamamladıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden birincilikle mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Amerika’nın Texas Üniversitesi ile ortaklaşa tamamladı. 2008 yılında, doktora çalışmaları sırasında Uluslararası Radyo Bilimleri Birliği (URSI) tarafından Genç Bilim Adamı Ödülü’nü kazandı ve ödülünü Amerika'nın Chicago kentinde birçok saygın bilim adamının katılımıyla gerçekleştirilen törende aldı. 2008 yılında Almanya'da Frankfurt Üniversitesinde Yardımcı Doçent seviyesinde akademik hayatına devam etti. 2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTU-KKK) Öğretim Üyesi olarak görev yapmaya başlayan Doçent Dr. Cumali Sabah, eğitim, öğretim ve araştırma yaşamına halen ODTU-KKK’de devam etmektedir. Yurt içi ve yurt dışı çeşitli kongrelerde sunulan bildiriler dâhil olmak üzere dünyanın en saygın dergilerinde yüzden fazla bilimsel makalesi mevcuttur. Ayrıca, Doçent Dr. Cumali Sabah sosyal ve toplumsal konularda yazılar da yazmakta ve köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş