Skip Navigation Links

Gül Genel Başkanlığa Doğru...

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanlığı yolunda emin adımlarla ilerleyen Cengiz Gül, gazetecilere verdiği iftar yemeğinde oldukça heyecanlı konuştu.

Gündem   A+a-


 
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanlığı yolunda emin adımlarla ilerleyen Cengiz Gül, gazetecilere verdiği iftar yemeğinde oldukça heyecanlı konuştu.
 
Bölgedeki ve Türkiye genelindeki sendikal faaliyetler ile işçi hareketlerine dikkat çeken Cengiz Gül, genel başkanlığı döneminde Türkiye’de ciddi bir işçi hareketini başlatacağı sinyallerini verdi. Cengiz Gül, sendikal yaşamında ki başarılarına dikkat çekerek, sendikanın giremediği fabrika kalmayacağını söyledi.
 
Gül, Genel başkanlık konusunda kendisinin hiçbir talebinin olmadığını, ancak Başkanlar Kurulu kararıyla böyle bir gelişmenin yaşandığını söyledi.
Genel Başkan Hikmet Feridun Tankut’un görevi bırakma kararı almasından sonra genel başkanlık konusunda adı ön plana çıkan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.
Başkan Cengiz Gül, Türk sendika tarihinde devrim sayılacak bir kararla Genel Başkan Feridun Tankut’un görevi bıraktığını anlatarak “Başkanımız Feridun Bey’in bu kararı aslında sadece sendika çevresine değil, her kesime önemli bir mesaj niteliğindedir. Böyle bir karar bir devrim niteliği taşımaktadır” dedi.
Genel Başkanlık konusunda hiçbir talebinin olmadığına da dikkat çeken Gül, 14 kişiden oluşan başkanlar kurulunca karar alındığına işaret ederek “Başkanlar Kurulumuz, böyle uygun gördü ve kendi yönetimimi oluşturma konusunda yetki verdi. Ben de İskenderun’dan Bayram Beyi, Kayseri Şube ve İstanbul 2 Nolu şube başkanlarımız ile birlikte Karabük’ten bir arkadaştan oluşan yönetim listemi başkanlar kuruluna sundum. 1-2 Eylül tarihinde Ankara’da yapacağımız olağanüstü kongre ile olağanüstü bir durum olmazsa bu görevi üstleneceğim. Bilgi, birimimizi orada kullanacağız. Cesur olup olmayacağımızı da orada göreceğiz” diye konuştu.
Başkan Cengiz Gül, genel başkanlık görevini üstlendikten sonra koltuğa saplanıp oturmayacağını, Anadolu’ya çıkıp işçi sınıfının daha da güçlenmesi için çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunacağını kaydetti.
SENDİKALAR KORKAKLAŞTI
İşçi sendikalarının son yıllarda misyonunu ortaya koyamadığını savunan Gül şunları söyledi: “Eskiden işçilerin haklarını savunan sendikalar şimdi ortalarda yok. İşçiler korkusuz ve cesur. Yalnız sendikacılar için bunları söylemek mümkün değil. Sendikalar korkaklaştı. Burada sadece cesur ve kararlı olan Çelik-İş’tir. Bunu da geçtiğimiz günlerde Befesa’da gösterdik. Grev kararı alırken, işveren işi bırakacağımıza inanmıyordu. Orada çalışan işçilerimizin kararlığı da eklenince greve gittik ve kısa bir sürede yüzde 58’lik zamla sonuca ulaştık. Belki bu yüzdelik mevcut hayat standartlarının altındadır ama zamanla bu yükselecek.”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet