Skip Navigation Links

Siyasetçiler ve İşadamları Saldırıyı Kınadılar

Hatay'ın Dörtyol ilçesinin Kuzuculu beldesi yakınlarında haince ve alçakça terörist saldırısına uğrayan ve 3 askerin şehit edildiği bu kara günde siya

Gündem   A+a-

 
 
Hatay’ın Dörtyol ilçesinin Kuzuculu beldesi yakınlarında haince ve alçakça terörist saldırısına uğrayan ve 3 askerin şehit edildiği bu kara günde siyasiler ve işadamları yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadıklarını belirttiler.
 
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu yaptığı açıklamada ; “Son zamanlarda şehit haberi olmayan gün geçirmediğimizin herkes farkında. Buna karşın hükümetin çözüme yönelik bir politikasını kimse duymadı. Hükümetin önerileri varsa, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, terörün bitirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Akan kanın dinmesi ve terör olaylarının son bulması için tüm siyasi partilerin taşın altına elini koyması ve aynı masanın etrafında ortak çözüm aranması gerektiğine inanıyoruz.
Tüm varlıklarıyla, vatanımızı her daim koruyan Türk ulusunun evlatları, askerlerimize karşı düzenlenmiş olan bu hunhar saldırı hepimizi üzmüş ve derinden yaralamıştır.
Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca hiç bir zaman teröre boyun eğmemiştir.
Terörden canı çok yanan insanımız, hâinlere en güzel cevabı birlik, beraberlik ve sağduyusuyla verecektir.
Yüce Türk Milleti karanlık emellerle hareket eden terör olaylarının provakasyonuna boyun eğmeyecektir.
Milli bütünlüğümüzü ve kardeşlik duygularımızı zedelemeyi, milletimize boyun eğdirmeyi amaçlayan bu saldırılar Türkiye'yi ve Türk ulusunu asla yıldıramayacak; Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.
Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne yönelen bu hain saldırıyı lanetliyor, Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve lusumuza başsağlığı diliyorum.” dedi
 
Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi ; “Terörün gerçek yüzünü bir kez daha bütün acımasızlığıyla ortaya koyan bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyorum. Hiçbir kimse ya da gücün, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne zarar vermesi mümkün değildir. Millet olarak acımız ne kadar büyük olsa da bu tür hain saldırılar, bölücü teröre karşı verdiğimiz mücadelede azim ve kararlılığımızı daha da artıracaktır. Hiçbir sonuç alamayacaklarını bildikleri halde kanlı eylemlerini sürdüren teröristler tarih ve insanlık vicdanında mahkûm olacaklardır. Vatan bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak, bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir. Dörtyol İlçemiz Kuzucular Beldemiz kırsalında bölücü terörün hain saldırısını kınıyorum. 3 askerimiz şehit olmuştur ve 2 askerimiz yaralıdır Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelere acil şifalar diliyorum. Milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırı hiç bir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik ve beraberliğine, vatandaşlarının barış ve huzuruna yönelik bu tür saldırıların üstesinden gelecek kudret ve iradeye sahiptir. Bu konuda her türlü bedeli ödemeye de hazırdır. Canları pahasına görevlerini yerine getiren kahraman askerlerimize fedakârlıkları vatan sevgisinin eşsiz tezahürü olarak tarihe geçecek ve asla unutulmayacaktır. Kahraman güvenlik güçlerimizin bölücü terör ve hain yandaşlarına karşı sarsılmaz bir kararlılıkla mücadeleye devam edecektir. Askerlerimizi hedef alan hain saldırılar, devletimizin terörle mücadele konusundaki azim ve kararlılığını daha da arttıracaktır. Bu duygularla bir kez daha Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine acil şifalar ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.”
 
 
 
 
Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı ve Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Bşk. Osman Tufan yaptığı açıklamada ; “Analarımızın gözyaşlarına yeni gözyaşları ekleyen ,insanlık suçu olan terörü lanetliyor,şehitlerimize Allahtan rahmet,ailelerine ve tüm Türk Milletine başsağlığı diliyorum.”
 
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Dörtyol-Kuzuculu beldemizin yakınlarında hain ve alçak terörist saldırıda askerlerimizin şehit edilmesini şiddetle ve lanetle kınıyorum.Terör, birliğimizi ve bütünlüğümüzü hedef alan, insanların canına kasteden, insanlık dışı yüzünü bir kez daha göstermiştir.
Acımız Türkiye’nin ve bütün ulusun acısıdır. Türk milletinin sarsılmaz iradesi teröre asla boyun eğmeyecektir.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Türk milletinin başı sağolsun.
Şehitlerimizin acısı nedeniyle, İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Halk Konserimiz iptal edilmiştir.
19 Mayıs Gençlik Yürüyüşümüz önceden belirlendiği gibi, Cumartesi günü saat 19.00’da Fener alanından başlayacaktır.” dedi
 
 

MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül yaptığı yazılı açıklama da teröre lanet yağdırdı. Yaptığı açıklama şunları söyledi ; "Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bağlı Kuzuculu Beldesi yakınlarındaki Amanos Dağlarından gelen acı haber milletimizin yüreğini yakmıştır.
PKK’lı canilerin saldırısıyla üç Mehmetçiğimiz şehit olmuş ve birisi de yaralanmıştır.
Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyor, PKK terör örgütünün hunhar eylemlerini tüm lanetliyorum.
Bu çerçevede vatanımızı bölmenin, milletimizi ayrıştırmanın ve bin yıllık kardeşlik bağlarını koparmanın hesaplarını yapan melun ve bölücü zihniyetin iyice fütursuzlaştığı anlaşılmaktadır.
Ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın; kanlı terör örgütüyle müzakere arayışlarına esas ve zemin teşkil eden“PKK silah bırakırsa operasyonlar durur ve masaya gelirsiniz” sözlerindeki asıl maksadın, bölücü örgütü aklamak ve teröristleri affetmek amacında söylenmiş olduğu gittikçe netlik kazanmaktadır.
Zira sözde Kürt sorunun çözümü kapsamında, Başbakan’ın bizatihi talimatıyla bir haftadır çalışmalarda bulunan beş AKP milletvekilinden birisi olan Mardin Milletvekilinin beyanları bunu güçlendiren delillerle doludur.
AKP zihniyeti anlaşıldığı kadarıyla sonunda dilinin altındaki baklayı çıkarmıştır.
Hükümetin yaptığı iddia edilen hazırlıkların merkezinde de, PKK militanların bağışlanması, elebaşlarının başka ülkelere gönderilmesi ve siyasi afla ödüllendirilme hedefleri maalesef kamuoyuna yansımıştır.
Bu gelişmeler Habur kafasının, İmralı zihniyetinin, Kandil zehrinin ve bölücülük mikrobunun AKP marifeti ve himmetiyle saman altından su yürüttüğünü göstermektedir.
 
PKK’yı temize çıkarmak, dökülen şehit kanlarını silmek ve etnik nifakı meşrulaştırmak amacıyla neredeyse seferberlik ilan ettiği görülen iktidarın, Türk milletinin başına çuval geçirmek ve varlığına kefen giydirmek için her şirret yola başvurduğu, her adi oyuna müracaat ettiği artık gizlenemeyecek kadar meydana çıkmıştır. Yüce milletimiz bu çirkin tezgâha dur diyecektir."
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet