Skip Navigation Links

Öğretmenin Eserine Değer Biçilemez

İskenderun’da Eğitimin Yükselen Değeri sloganı ile eğitim öğretim hayatına geçtiğimiz yıl start verdikten sonra eğitim ve sosyal sorumluluk projelerin

Öğretmenin Eserine Değer Biçilemez

Gündem   A+a-

Özel Yükseliş Koleji 24 Kasım öğretmenler gününü düzenlediği bir gece ile kutladı.

İskenderun’da Eğitimin Yükselen Değeri sloganı ile eğitim öğretim hayatına geçtiğimiz yıl start verdikten sonra eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde birçok başarıya imza atan Özel Yükseliş Koleji 24 Kasım öğretmenler gününe özel bir gece düzenledi. Geceye eşleri ile birlikte katılan öğretmenler ve kolej personeli gönüllerince eğlenerek kutladıkları öğretmenler gününde stres attılar. Anıl Life otelde gerçekleştirilen geceye Yükseliş Koleji Kurucu ortağı Yılmaz Tunç Genel Müdür yardımcısı Aykut Davut Öktem okul idarecileri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi katılırken Yükseliş Koleji Kurucu ortağı Nuri Üysen şehir dışında olması sebebi ile geceye katılamadı. 

Gecede bir konuşma yapan Özel Yükseliş Koleji Kurucu ortağı Yılmaz Tunç öğretmenlerin eserlerine değer biçilemeyeceğine vurgu yaptı. Tunç “ Bugün insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği için bir aradayız. Öncelikle kurucu ortağım değerli işadamı Nuri Üysen’in bir öğretmen olarak öğretmenler gününüzü kutlamamı ve katılamadığı için çok üzgün olduğunu paylaşmamı istedi. Arkadaşlar Hislerimiz, duygularımız, düşüncelerimiz, davranışlarımız, huzuru, mutluluğu yakalamaya ve sürdürmeye yönelik olmalıdır. Başarılı olmak için kendinizi önemseyerek işe başlayın. Kendini önemseyen insan başkalarını ve işini de önemser. Öğrencilerimizi önemseyin. Onları anlayın ve dinleyin. Öğrencilerin bireysel farklılıklarını kabul edin. Onlara uygun seçenekler sunun. Kendi kararlarını vermelerinde yardımcı olun. Süreç ve sonuçlarla ilgili geri bildirim verin takip edin. En önemlisi, öğrenmeyi öğretin. Veliler ve öğretmen arkadaşlarınızla iş birliği yapın.

Başarıyı da başarısızlığı da paylaşalım. Socrates’in dediği gibi “dünyada her şeye değer biçilebilir; ama öğretmenin eserine değer biçilemez çünkü; onun eseri hem her şeydir hem de hiçbir şeydir.” bu sebeple öğretmen yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Bu yıl okulumuzu tercih eden velilerimizin gelecek yıllar yine bizi tercih etmeleri önemlidir. İhtiyaçları karşılanan, kadromuza inanan, güvenen veli ve öğrencilerin tercihi oluruz. Hepimiz güven ve umut vermeliyiz. Kişisel geleceğinizi önemseyin. Kendinizi geliştirin. Siz geliştikçe başarınız artacak, okulumuz gelişecektir. Okulumuz geliştikçe, sizin iş ve yaşam kaliteniz de artacaktır. Ben bu özel günde emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Birlikte daha başarılı olmak umuduyla, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Genel Müdür yardımcısı Aykut Davut Öktem eğitime katkılarından dolayı Yılmaz Tunç’a plaket  taktım ettiği gecede öğretmenlere özel çekiliş gerçekleştirildi. 3 Ayrı çekilişte çeyrek altın kazanan öğretmenlerin mutlulukları objektiflere yansıdı. Gecede son çeyrek altının çekilişini yapan İskenderun Gazeteciler cemiyeti başkanı Veysel Cıncık ise kısa bir konuşma yaparak “Öğretmenler 29 defa 40 yıl kölesi olunması gereken en önemli değerlerimizden biridir İskenderun gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu adına hepiniz önünde saygı ile eğiliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Öğretmenler günü pastası Yükseliş Koleji kurucu ortağı Yılmaz Tunç başta olmak üzere yönetim kadrosu ve öğretmenler ile birlikte kesildi. Okulumuz müzik öğretmenleri korosunun seslendirdiği türkü ve şarkılar ile keyifli bir gece geçiren Özel Yükseliş Koleji öğretmenleri ve personeli geç saatlere kadar eğlenerek bu mutlu günü hep birlikte kutladılar. 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet