Skip Navigation Links

Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında Yeni Yıl Konseri

MKÜ Rektörü, konservatuarın son iki yıl içerisinde önceden bulunduğu noktadan çok daha iyi bir noktaya emin ve kararlı adımlarla yükseldiğini söyledi.

Gündem   A+a-

 
 
Sevinç ve hüzünleriyle geride bırakılan yıldan sonra çok daha başarılı ve verimli bir yıl geçirebilme dileğiyle taze umutlarla yeni bir yılı karşılamak amacıyla Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında sunduğu yeni yılın ilk konseri 11 Ocak Çarşamba Günü Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder açılış konuşmasında, konservatuarın Türk insanının sanata olan özleminin giderilmesine yönelik ihtiyaç duyduğu sanatçı insanı yetiştiren, üniversitemizin çağdaş, batıya dönük, modern, gelişmelere açık yüzü olarak önemli bir değeri olduğunu söyledi.
Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Yeni Yıl Konseri MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Dalkız, öğretim üyeleri, üniversitemiz personeli ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Konservatuarın son iki yıl içerisinde önceden bulunduğu noktadan çok daha iyi bir noktaya emin ve kararlı adımlarla yükseldiğini belirttiği konuşmasında MKÜ Rektörü; “Bu yükselişin bir göstergesi olarak Mustafa Yazıcı Devlet KonservatuarI bu akşam ve yarın akşam üniversitemizin akademisyenleri, aileleri, öğrencileriyle buluşacakları bir ortama taşımayı bir görev bildik. Böylelikle ürettikleri değeri ve güzelliği paylaşmak ve ihtiyaç duydukları haklı takdiri elde etme ortamı sağlanmış olacak. Elbette burada asıl suçlu ve sorunlu olan yılın kendisi yani 2011 senesi değildi. Onu yeterince, hakkıyla, olması gerektiği gibi değerlendiremeyen çeşitli coğrafyalardaki biz insanlardık. Dolayısıyla aslında hayırlı, güzel, iyi, bizim bahtımızı, talihimizi açacak ve bizi iyi geldi diyebileceğimiz yıl bizim onu en iyi değerlendirdiğimiz yıldır. İnsanoğlu olarak 2011 yılını yeterince iyi, güzel, tüm dünya insanlarının iyiliği için, hayrı için beraberce iyi değerlendirmeyi başaramadık. Gönül isterdi ki daha iyi bir 2011 yılını birlikte yaşayalım ve birlikte çok daha huzurlu, umutlu ve çok daha yüksek beklentilerle bir seneye başlayalım. Umarım 2012 yılında hem dünyanın hem insanlığın hem de insanlarımızın yaşamış olduğu sıkıntılar bir nebze olsun hafifler ve hep beraber daha iyi bir ortamda sevgiyle kucaklaşarak, kardeşlik, dostluk içerisinde adalet ve nezaket ölçülerini aşmadan birlikte dünyayı hepimiz için yaşanabilir bir ortam haline getirmeyi başarabiliriz. Sanat, insanın hayatına değer katan çok önemli unsurlardan birisi; sanatçı ise o unsuru bir değer olarak kendi öz dünyasında gerçekleştirerek insanlığa armağan eden çok değerli insan temsilcisidir. İçimizden çıkan, bizimle birlikte aynı havayı teneffüs eden fakat bize önemli değerler katan sanatçılara toplumlar olarak müteşekkir olmak durumundayız. Hepimizin 2012 yılını sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olarak beraberce yaşamamızı ve gelecek nesillere sağlıklı bireyler olarak bugünden yarına hizmet eden sanatçılarımızı hatırlayarak, anarak ve takdir ederek geride bırakmamızı diliyorum.” diyerek konuşmasını noktalandırdı.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet