Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Referandum'a 'Hayır' diyeceğiz

Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan, Anayasanın referanduma sunulmasında maddeleri iki grup olarak bakıldığında değiştirilmesi

Gündem   A+a-

Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan, Anayasanın referanduma sunulmasında maddeleri iki grup olarak bakıldığında değiştirilmesi esas alınan ana madde Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulunun yapısıyla oynayarak yürütmenin elini almak diğerleri de maddelerin eşantiyonu durumunda olduğunu söyledi. Diğer maddeleri ise eşantiyon madde olarak değerlendiren Bozdoğan, var olan maddelerle ilgili referanduma gitmeye gerek olmadığını belirterek “12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını da açığa çıkarıyor diye sunulan maddeler toplumun kafasını karıştırmak için çıkarılmış maddeler. İnsanlarımız bu maddeleri değerlendirirken doğru değerlendirsinler” dedi. Camiye giden iki insanın birinin namaz kılmaya, diğerinin ise hali çalmaya gittiği benzetmesinde bu referanduma giderken de söz konusu referandumu çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Ticari alanlar dar kapsamda değerlendiriliyor
İskenderun Limanı çalıştıracak bir firmanın almasından yana olduğunu anımsatan Bozdoğan, limanın yöre insanına hizmet vermesi gerektiğini ifade etti. Hatay genelinde imar planı çalışmasının yapıldığını ancak ticari alanların şehir merkezinde kaldığını, tepelere doğru ticaret alanlarının kaymadığını söyledi. Limanın liman olarak faaliyet göstermesi ile ticari hayata katkı sunacağını, kullanılmayan havalananın üniversiteye verildiği gibi, kullanılmayan limanın da yat limanına, beş yıldızlı otellerinde turizm ve fuar alanlarına dönüştürülebileceğini kaydeden Bozdoğan, sosyal hayata katkı verecek şekilde değerlendirilebileceğini ifade etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar