Skip Navigation Links

Başkan Savaş Günışığı Programında Gündeme Işık Tuttu

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya Grup Radyolarında yayınlanan ve Gazeteci Mithat Öztürk’ün

Başkan Savaş Günışığı Programında Gündeme Işık Tuttu

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya Grup Radyolarında yayınlanan ve Gazeteci Mithat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu ”Günışığı” Programında Hatay gündemine ışık tutacak önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş, son gerçekleşen HATSU Genel Kurulu’nda yapılan ve gündemi meşgul eden su fiyatları tarifesinin yeniden belirlenmesi konusunda kamuoyunda yapılan tartışmalara açıklık getirirken, suyu hemşehrilerine sağlıklı ve olabilecek en ucuz fiyattan vermenin gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Ak Partili Meclis üyelerinin manipülatif açıklamaları ve popülist söylemleri ile hemşehrilerinin aldatılmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Savaş, suyu maliyetinin altında vermeye çalışmanın hizmetleri engellemeye ve insanları sağlıksız suya mahkum etmeye dönük bir hamle olduğunun altını çizdi.

Su Maliyetleri Hatay’a Bugüne Dek Yatırım Yapılmaması Nedeniyle Çok Yüksek

Su maliyetlerinin yüksek olmasının nedenlerine de değinen Başkan Savaş, bugüne kadar gelinen süreçte Hatay’da baraj ve gölet gibi yatırımların yapılmaması sebebiyle mecburen yer altından elektrik enerjisi kullanılarak elde edilmek durumunda kalınan suyun toprak üstüne çıkarıldığı ve depolandığı süreçte yüzde 70’inin yolda kaybedildiğini ifade etti.

Halka su sağlanan boruların çok eski ve sağlıksız bir halde olduğunun altını çizen Başkan Savaş, bakım-onarım masrafları ile birlikte maliyetlerin katlandığını vurgularken, yalnızca Antakya’da bir aylık bakım-onarım masraflarının 2 milyon 900 bin lira olduğunu, sıfırdan bir şebeke döşenmesi halinde ise 600 bin liralık bir maliyet çıktığını kaydetti. Bu anlamda 2 milyon 300 bin lira kazanç sağladıklarını belirten Başkan Savaş, halkın parasının heba edilmemesi için mecliste var güçleriyle Hatay’ın menfaatlerini savunduklarını kaydetti.

Hatay Genelinden Alınan Su Numuneleri İnsan Sağlığı Açısından Alarm Veriyor

Hatay genelinde yaklaşık her 5 çeşmeden 1’inde kirli su aktığının Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yapılan tahlillerin ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Savaş, başta arsenik olmak üzere hemşehrilerinin sağlığını tehdit edecek sonuçların ortaya çıktığını vurgularken bu sonuçlar ışığında son 50 yılın içme suyu reforumunu yaparak halka sağlıklı ve maliyetine su içirme amacında olduklarını söyledi.

Hatay’da Suyun Maliyet Fiyatı, Barajı Olan 13 Büyükşehir İçerisinde 11. Sırada

Ak Partili Meclis üyelerinin söz ettiği içme suyu rakamlarının gerçeklikten çok uzak olduğuna artık herkesçe kanaat getirildiğini vurgulayan Başkan Savaş, Türkiye’de 13 Büyükşehir içerisinde su fiyatları anlamında üstelik de baraj ve gölet gibi yatırımlar olmamasına rağmen 11. Sırada olduklarının resmi verilerle sabit olduğunun altını çizdi.

Yerel Yönetici Siyasi Kaygı Gütmez, Halka Hizmet Etmenin Derdine Düşer

Demagoji ve siyasi polemiklerle Hatay’a katkı sağlanamayacağını belirten Başkan Savaş, siyasi kaygıların ötesinde yerel yöneticilerin halka hizmet peşinde olması gerektiğini vurguladı. Meclisin çoğunluğun keyfiyetiyle yönetilmediğine de değinen Başkan Savaş, “Meclisin bir içtüzüğü var ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde geçerli kanunlar çerçevesinde hareket edebileceği bir alan var. Bizler ne meclisin içtüzüğüne aykırı davranabiliriz ne de kanunlara aykırı hareket edebiliriz. Biz Hatay’a meclisimizde bulunan tüm üyelerle hizmet üretelim ve hemşehrilerimiz mutlu, huzurlu olsun amacı taşırken, kendini bu amacın dışında konumlandıran arkadaşlarımızın hizmet yolunda bizi engellemeye çalışması gerçekten üzücü” ifadelerini kullandı.

Meclis Çoğunluğun Keyfiyetiyle Değil İçtüzük Ve Kanunlarla İdare Edilir

Başkan Savaş, mecliste bütçe denkliğini negatif anlamda bozacak bir karar çıkması durumunda Sayıştay denetçilerinin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne zimmet çıkaracağını ve bu zimmet durumunda HATSU’ya kilit vurulabileceğini kaydeden Başkan Savaş, “Elimizi, kolumuzu bağlayarak hemşehrilerimize hizmet götürmemizi engelleyecek bu tutum kabul edilemez. Hemşehrilerimiz bizleri hizmet etmemiz için bu koltuğa layık gördü. Yani mecliste halka hizmet taşımamız için istediğimiz iş makinelerine ve personel alımına bizi engellemek amacıyla karşı çıkmak vicdani bir tutum değildir. Büyükşehir Meclis üyesi olmak veya HATSU Genel Kurulu üyesi olmak keyfiyetten uzak ve bu ülkenin kanunları çerçevesinde hizmet üretmeyi gerektirir. Hemşehrilerimizin teveccühüyle geldiğimiz bu hizmet makamına hemşehrilerimize kaliteli ve kalıcı hizmetler sunarak layık olmayı bilmeliyiz. Bizim bütün gayemiz insanımızı hizmetlerimizle mutlu etmek ve bu hizmetlerle hemşehrilerimize yaşanabilir bir Hatay sunmaktır” dedi.   

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet