Skip Navigation Links

Kızkalesi,İstanbul Miniatürk'te

Mersin'in en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Kızkalesi, İstanbul Miniatürk'te sergilenmeye başlandı

Kızkalesi,İstanbul Miniatürk'te

Gündem   A+a-

Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Minatürk'te Mersin'e ait ilk eser olma özelliğini taşıyan Kızkalesi maketi, kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2003 yılında hizmete giren ve toplam 128 eserin sergilendiği Miniatürk'te, Mersin'e ait hiçbir tarihi ve kültürel eserin yer almaması üzerine harekete geçmişti. Başkan Kocamaz'ın girişimleriyle Kızkalesi'nin maketi de İstanbul Haliç'te bulunan Miniatürk'te sergilenmeye başlandı. Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bunun dörtte birini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğu Miniatürk'te, ilk defa Mersin'e ait bir eser sergileniyor. Gerçek boyutunun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketi ile Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi, ilk olarak 5 dilde, daha sonra da 20 dilde yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak.
İstanbul'da bulunan Başkan Kocamaz, Miniatürk'ü ziyaret ederek, Kızkalesi maketini inceledi. Kocamaz, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye'de ve yurtdışında bulunan önemli tarihi ve kültürel eserlerin sergilendiği Miniatürk'te Mersin gibi 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bir kültür kentinden hiçbir eserin yer almaması üzerine girişimlerde bulunarak, çalışmalarımıza başladık. Başvurumuzu yaparak, gerekli izinleri aldıktan sonra METAB olarak çalışmalarımızı tamamladık ve Kızkalesi Mersin'in ilk eseri olarak sergilenmeye başlandı" dedi.
Mersin'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasının çok önemli olduğunu belirten Kocamaz, "Kentimizin sadece ülkemizde değil, tüm dünyada tanıtılması bizim için çok önemli. Miniatürk'ü her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bu anlamda, Mersin'in tanıtımının yapılması açısından burası doğru bir yer. Bu tanıtımları gerçekleştirmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve METAB olarak her türlü oluşumda yer alarak, bu tür çalışmalara katkı sunmaya devam edeceğiz. Mersin'de yer alan diğer tarihi ve kültürel değerlerimizin de burada yer alması ve tanıtılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet