Skip Navigation Links

Polis,Broşür Dağıtarak Esnaf Ve Vatandaşları Uyardı

Gaziantep'in Araban ilçesinde polis, broşür dağıtarak esnaf ve vatandaşları güvenlik konusunda uyardı

Polis,Broşür Dağıtarak Esnaf Ve Vatandaşları Uyardı

Gündem   A+a-

Gaziantep'in Araban ilçesi Emniyet Amirliği'nde görevli polis memurları ilçedeki esnaf ve vatandaşlara broşür dağıtarak güvenlik konusunda bilgi verdi.
Polisler tarafından 'Sizin güvenliğiniz, bizim önceliğimizdir' sloganıyla dağıtılan broşürlerde, insanların yaşadıkları bölgelerde kendilerinin de alabileceği güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verilirken, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı da dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler de bulunuyor.
Broşürlerde, "Son zamanlarda tüm yurt genelinde esnaf ve vatandaşlarımız bazı dolandırıcılar tarafından telefon ile aranarak, bir kurum adını da vererek bu kuruma belli bir miktar borç olduğu, ödenmezse hakkınızda yasal işlem yapılacağını söyleyenlere kesinlikle inanmayın. Bankamatiklerde işlem yaparken şifrenizi hiç kimseyle paylaşmayın ve bankamatiklerde işlem yaparken tanımadığınız kimsenin yardım teklifini kabul etmeyin. Pazar yeri ve alışveriş merkezlerinde, yoğun insan kalabalığının olduğu yerlerde cebinizi ve çantanızı sık sık kontrol edin. Adres sormak, para bozdurmak gibi bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olun. Üzerinizde büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşıyın. 444 veya 0850 ile başlayan telefon numaralarından sizi arayan ve geçmişe yönelik kredi kartı aidatı ve kredi masraflarınızı geri alalım diyerek, banka hesap bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi isteyenlere kesinlikle inanmayın" ifadeleri yer aldı.
Broşürleri dağıtan polisler de esnaf ve vatandaşlara, şüphelenilen durumlarda herhangi mağdur olmayı beklemeden, huzurlu bir toplum için polise yardım edilmesini istedi. polisler, "Yaşayıp da şikayetçi olmadığınız her mağduriyet başka mağduriyetleri doğurur. Güvenli bir gelecek için çevrenizdeki olaylara gözünüzü kapatmayın. Araban İlçe Emniyet Amirliği olarak 7/24 güvenliğiniz için görevdeyiz. Çevrenizde gördüğünüz tüm olumsuzluklar için 155 polis hattını arayarak bilgiler verin'' diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet