Skip Navigation Links

İskenderun Belediyesi'nde emek en yüce değer..

İskenderun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yürütülmekte olan 2010-2011 toplu sözleşmesinin uzlaşmayla sonuçlanmasının ardından dün Belediy

Gündem   A+a-

enderun/" target="_blank">İskenderun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yürütülmekte olan 2010-2011 toplu sözleşmesinin uzlaşmayla sonuçlanmasının ardından dün Belediye Brifing Salonu’nda bir imza töreni gerçekleştirildi.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, diğer bazı sendika yöneticileri, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve sendikaya mensup bazı işçilerin hazır bulunduğu toplu sözleşme imza töreni oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşti.

Sözleşmenin imzası sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Civelek şunları söyledi:
“Dünyada en kutsal şey emektir. Emeğin hakkını vermek boynumuzun borcudur. İşçinin, emekçinin sırtının teri kurumadan hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum ve hep bu doğrultuda çalıştım. Netice itibariyle işçisiyle, işvereniyle hepimiz ülkemiz için çalışıyoruz. İşçimize elimizden geldiğince hakkını vereceğiz. İşverenin de arkasında da duracağız ki işçimize istihdam oluşsun. Hepsini destekliyoruz, neticede hepimiz kamu görevi yapıyoruz, hizmet veriyoruz. Bir ülkenin hayatını devam ettirebilmesinin ne önemli unsurlarından biri ülkenin fertlerinin ülke için fedakarlıkta bulunma özverisini göstermesidir. Yoksa ülkenin devamı zora girer.
Tüm dünya gibi ülkemizde küresel krizden nasibini almıştır. Bunu hep birlikte göğüsleyeceğiz. Elbette ki biz belediye olarak çalışan arkadaşlarımıza daha yüksek bir oran vermek isterdim ama imkanlar ancak bu kadar elveriyor. Unutmayın ki ben her zaman yanınızdayım.
Böyle uyumlu ve karşılıklı diyalog içerisinde bir toplu sözleşme yapmanın mutluluğu içerisinde hepinize başarılar diliyorum, sözleşme hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Öte yandan imzalanan sözleşme ile belediye işçilerinin
Sosyal paket de 1. Yıl için % 8, 2. Yıl için % 10 oranında artış sağladığı,
Kıdem zammı 1. Yıl için 5 Krş. 2. Yıl için 5 Krş. Geriye dönük her yıl için kıdem zammı uygulanacağı
Ücret Zammı 1. Yıl için % 8 - 2. Yıl için % 10 oranında ücret artışı sağlandığı,
Geriye dönük kıdem zammı ile birlikte 1 Yıl ücret zammı toplamda % 11
2. Yıl ücret zammı toplamda % 14 oranına ulaşıldığı kaydedildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet