Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İşten Çıkarılan Taşeron İşçiler Eylem Yaptı

Adana PTT Başmüdürlüğünde işten atılan taşeron işçiler,müdürlük önünde eylem yaptı

İşten Çıkarılan Taşeron İşçiler Eylem Yaptı

Gündem   A+a-

PTT Başmüdürlüğüne bağlı taşeron şirkette görev yapan Mustafa Kahraman, Mustafa Akçakaya ve Tan Yavuzdoğan, geçen günlerde işten çıkarıldı.
Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, müdürlük önünde basın açıklaması yaptı. Taşeron işçilerin işten atılmasının haksızlık olduğunu söyleyen Küçükosmanoğlu, işten çıkarma işleminin, İş Akdi Kanununun 25. maddesine göre haksız olduğunu savundu. İşçilerin, örgütlendikleri için işten kovulduklarını iddia eden Küçükosmanoğlu, "Yok öyle yağma. Buradaki işçiler artık örgütlü. Karşısında hukuksuzluk, haksızlık, adaletsizlik yaptığın zaman biz her türlü mücadeleyi vereceğiz. Burası dağ başı değil. Ekmeğine, kişiliğine, onuruna sahip çıkan örgütlenmiş işçiler var. Bunların işe geri alınması gerekmektedir. Hukuki süreç başlayacaktır" dedi.
İşten atılan Mustafa Akçakaya ise 29 Ekim'den önce PTT Genel Müdürünün Adana PTT Başmüdürlüğünü ziyaret edip sorunlarını dinlediğini, kendilerinin de usulsüzlükleri anlattığını öne sürdü. Bundan sonra psikolojik baskı, taciz gibi sorunlar yaşadıklarını anlatan Akçakaya, "Ekmeğimizle oynandı" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından slogan atan grup olaysız dağıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş