Skip Navigation Links

Atatürk Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, son nefesine kadar ülkesine ve milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı

Atatürk Özlemle AnıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. Yılı münasebetiyle, Hatay Atatürk Anıtı’nın önünde anma töreni gerçekleştirildi.

 

Gerçekleştirilen törene; Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, CHP il başkanı Ertuğrul Gün, Hatay Gaziler Derneği, Büyükşehir Belediye Personeli ve çok sayıda Hataylı katılım gösterdi.

 

Törende Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Valiliği ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk’ün anısına anıtın önüne çelenk bırakıldı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’de siren sesiyle bayraklar yarıya indirildi ve Atatürk ile şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının bir simgesi olan İstiklal Marşı Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde okundu.

 

Günün anlam ve önemi açısından anı defterine imza atan Topaca yaptığı konuşmada: “Aziz Atatürk, aramızdan ayrılışınızın 77. Yılında yine huzurunuzdayız. Milletimiz ile birlikte ortaya koyduğunuz Kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz Cumhuriyet ile bu eşsiz zaferi taçlandırdınız. Bizlere bıraktığınız bu emaneti korumak, onu her alanda daha da yücelterek gösterdiğiniz çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için yüksek bir görev bilinciyle çalışıyoruz. Manevi varlığınız cesur ve ileri görüşlü kişiliğiniz ile mücadele azminiz bizlere güç vermekte ve yolumuzu aydınlatmaktadır. Türk ulusu olarak yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizi ve şahsınızda istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun aziz Atatürk.” İfadelerini kullandı.

 

Atatürk Anıtı’nın önündeki çelenk sunma töreninin ardından, Hatay Kültür Merkezi’nde de Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi'nin düzenlediği “10 Kasım Atatürk'ü Anma” etkinliği gerçekleştirildi.

 

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. Yılı münasebetiyle Hatay Kültür Merkezi’nde Atatürk resimleri sergisinin gezilmesiyle anma töreni son buldu.

 

 

 

 

 

Atatürk Özlemle Anıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet