Skip Navigation Links

İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. OSB'de Olacak..

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan tahsisler ve İskenderun Belediyesi'nin Arıtma Tesisi inşası için

Gündem   A+a-

İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. OSB’de Olacak..
 
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan tahsisler ve İskenderun Belediyesi’nin Arıtma Tesisi inşası için talep ettiği parsellerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Yapılan tüm etüt ve değerlendirmeler sonucunda arıtma tesisinin 2. Organize Sanayi Bölgesi dışında yapılamayacağı kararına varıldığını yaptığı yazılı açıklamada bildiren Kaymakam Su, 646 ve 650 nolu parsellerin tahsis için ayrıldığını, ilerde telafisi mümkün olmayan sorunların çıkmaması için arıtma tesisi için ayrılan parsellere bitişik 648 nolu parselin tahsis işleminin arıtma tesisi işleminin netleşmesinden sonra karara bağlanacağını bildirdi.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun yazılı açıklaması şöyle;
 
“Hatay İli, İskenderun İlçesi 2.OSB çalışmaları 4562 Sayılı OSB Kanunu ve İlgili yönetmelikler çerçevesinde tamamlanmış olup, yatırımcıya tahsisi yapılmayan 646–650 ve 648 nolu parsellerle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması yararlı görülmüştür.
 
İskenderun Belediyesi başta olmak üzere Nardüzü, Karayılan, Azganlık, Denizciler, Sarıseki, Bekbele Belediyelerinin 2045 yılına kadar ki 500.000 nüfusunun içme-kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan isale ve arıtma projesinin gerçekleşmesi için DSİ ve İskenderun Belediyesince 2.OSB yönetimine yapılan müracaatla bahse konu arıtma tesisinin inşası için yer talep edilmiştir.
 
2.OSB yönetimi olarak yaptırılan etüt ve değerlendirme sonucu vaki talebin mevcut 2.OSB dışında herhangi bir yerde yapılmasının teknik açıdan mümkün olmadığı tespit edilmiş olup, yapılan müracaat olumlu değerlendirilerek 2.OSB içerisinde 646–650 nolu parseller arıtma alanı olarak ayrılmıştır.
 
Ancak bahse konu arıtma ünitesinin oturacağı parsellerle ilgili halen DSİ, Belediye ve 2.OSB yönetimi arasında görüşmeler devam ettiğinden, ileride telafisi mümkün olmayan sorunların çıkmaması için arıtma tesisi için ayrılan parsellere bitişik 648 nolu parselin tahsis işleminin bahse konu arıtma tesisi yerinin netleşmesinden sonra yapılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.”
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet