Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kendini Sokak Hayvanlarına Adadı

Gaziantep'te yaşayan 39 yaşındaki Nesli Çelik,kendini sokakta yaşayan yardıma muhtaç kedi ve köpeklere adadı

Kendini Sokak Hayvanlarına Adadı

Yaşam   A+a-

Kanserli köpeğin tedavisi için tefeciden borç alan kadın, 15 yıldır kendisine gelen evlilik tekliflerini geri çevirdi.
Gaziantep'te kendini 15 yıldır sokakta bulduğu yavru, yaralı, gebe, terk edilmiş kedi ve köpeklerin bakımına adayan Nesli Çelik, evinde 19 kedi, 4 köpek besliyor. Çelik, gönüllü olarak bakımını yaptığı hayvanlardan iyileşenleri doğal ortama salıyor. Hayatını yardıma muhtaç hayvanlara bakarak geçiren Çelik, bu uğurda evlilik tekliflerini geri çevirdiğini kaydetti. Çelik, kanser hastası bir köpeği tedavi ettirmek için tefecilerin eline düştüğünü ve zor kurtulduğunu söyledi. 15 yıldır hayvan koruma faaliyetlerinde aktif görev aldığını anlatan hayvan bakıcısı Nesli Çelik, "Bir yakınımın evinde düşük bir kirayla oturuyorum. Sabit bir işim yok zaman zaman özel sektörde çalışıyorum. Hayvanların bakımı için gerekli şeyleri karşılamak için ev temizliğine bile gidebiliyorum" dedi. Yaşadığı evin hayvanlar için bir geçiş noktası olduğunu belirten Çelik, "En son bir felçli köpeğin bakımını üstlendim. Sosyal medyada köpeğe başkalarının yardım etmesini istedim fakat kimi çocuğundan dolayı kimisi felçli olduğu için kimisi de köpeğin yaşlı olması nedeniyle bakımı üstlenmek istemedi" şeklinde konuştu.
Kendisine gelen evlenme tekliflerini geri çevirdiğini söyleyen Çelik, tercihini hep hayvanlardan yana kullandığını ifade ederek "Benim durumumda bir insanla siz evlenmek ister misiniz? Siz kabul eder misiniz? Gelen evlenme tekliflerini geri çevirmek durumunda kalıyorum. Bu şekilde bizi kabul edecek kişi bu zamana kadar çıkmadı" diye konuştu.
TEFECİYE DÜŞTÜ
Çelik, kanser hastası bir köpeğin iyileşmesi için borç para aradığını fakat bulamadığını kaydetti. Son olarak tefeci olduğunu sonradan öğrendiği bir kişiden borç aldığını anlatan Çelik, tefeciden zor kurtulduğunu kaydetti. Çelik, "Ameliyat olması gerek bir köpek için tefecilerin eline düştüm. Özel klinikler ameliyat için çok para istiyor. Barınaklarda bu hayvanların bakımı mümkün değil. Tefecilerin elinden zor kurtuldum ağabeyimden yardım istemek durumunda kaldım" ifadelerini kullandı.
Herkesin kapısının önüne birkaç parça yem ve su bırakmasını isteyen Çelik, yaralı hayvanların bir tanesine bile olsa sahip çıkılması halinde kendi yükünün hafifleyeceğini kaydetti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar