Skip Navigation Links

Kaçak sigara 2 milyar TL zarar verdi

Gümrük kaçağı tütün ve tütün mamulleri nedeniyle Türkiye'nin 2010 yılında 2 milyar TL vergi kaybına uğradığı bildirildi.

Gündem   A+a-

25" src="/userfiles/image/ka%C3%A7ak%20sigara%20b.jpg" alt="" />
 
Kaçak sigara 2 milyar TL zarar verdi
 
Gümrük kaçağı tütün ve tütün mamulleri nedeniyle Türkiye’nin 2010 yılında 2 milyar TL vergi kaybına uğradığı bildirildi.
 
 
Hatay’da düzenlenen ‘Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı İle Mücadele Yerel Eylem Planı’ toplantısında sigara kaçakçılığının önlenebilmesi için alınabilecek tedbirler masaya yatırıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında Valilik Brifing Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda kaçak sigaranın sağlık, ekonomi ve toplum düzenine verdiği zararlar üzerinde duruldu.
Toplantıda, son dönemde kaçak sigarayı önemli bir gelir kapısı olarak gören organize suç örgütlerine yönelik çok sayıda operasyon yapıldığı belirtilerek, 2011 yılında toplam bin 972 olayda, 3 milyon 566 bin 701 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği, 2 bin 361 kişi hakkında ise işlem yapıldığı kaydedildi.
Öte yandan sigara kaçakçılığının önlenmesi için hazırlanan Ulusal Eylem Planı’nın yanı sıra Hatay’da hayata geçirilen yerel eylem planıyla da 2011 yılı içerisinde 106 ayrı faaliyet yapılarak konuya ilişkin farkındalık oluşturuldu.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Lekesiz, kaçakçılığın önlenebilmesi adına her ay düzenli toplantılar yapılacağını ve atılacak adımların değerlendirileceğini ifade etti. yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Lekesiz, şöyle konuştu:
“Vergi Dairesi Başkanlığı ve Hatay Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, bundan önce olduğu gibi denetimlerini devam ettireceklerdir. Sınırlardan kaçak sigaraların girdiği yerlerin envanteri çıkarılarak buralara ilişkin ilave önlemler ve tedbirler alınacaktır. Ayrıca aldığımız tedbirler karşısında, bu kişilerin farklı yönlere kayabilecekleri de göz önünde bulundurularak buralarda da takibimizi sürdüreceğiz. Vergi Dairesi Başkanlığı’nca, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığından dolayı, ilimizin ve ülkemizin uğradığı zarar ve vergi kaybı konusunda Esnaf Odası temsilcileriyle görüşmeler yapılacak, il genelinde esnaflara seminerler verilecektir. Ayrıca denetimler sıkılaştırılacak ve denetimler neticesinde caydırıcılığı artıracak tüm cezai işlemler uygulanacak.”
Vali Lekesiz, hem sağlığa hem de ekonomiye verdiği zarar nedeniyle vatandaşları kaçak sigara kullanmamaları konusunda uyardı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet