Skip Navigation Links

10.Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi

10. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi Çukurova Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ortaklığında düzenlendi

10.Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi

Gündem   A+a-

1980 yılında başlayıp her 4 yılda bir farklı illerde düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi'ne bu yıl Çukurova Üniversitesi ev sahipliği yaptı.
ÇÜ Akif Kansu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Çukurova üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, ilgili kurumların müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kongre,Düzenleme ve Bilim Kurulu adına Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatıra Taşkın'ın açılış konuşmasıyla başladı. Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Kazım Abak'ın konuşmasıyla devam eden kongrede TAGEM Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan'da konuklara hitap etti.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptığı konuşmada, mantar üretiminin son yıllarda hızla yükseldiğine dikkat çekerek sektörün önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Mantar tüketiminin de arttığını belirten Prof. Dr. Kibar,düşük oranda şeker ve yağ içermesi nedeniyle iyi bir diyet ürünü olan mantarın ideal bir gıda niteliğinde olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti:
"Yemeklik Mantar Kongreleri, ülkemizde yapılan mantarcılık ile ilgili çalışmaların üreticiler ve araştırıcılar tarafından takip edilebilmesi ve sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek problemler ve çözüm önerilerinin görüşülmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu kapsamda Kongre süresince çağrılı bildiriler yanında ülkemizde yapılan çalışmalar bildiri ve poster sunumları şeklinde gerçekleşen 10. Yemeklik Mantar Kongresi'nin sektöre hizmet veren firmaların ürün ve hizmetleri sergileyip tanıtılacak olması da önem arz etmektedir. Bu kongre ile üniversiteler, araştırma enstitüleri, diğer kamu ve özel sektör kuruluşları çalışanları ve üreticiler bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşma ve işbirliği yapma fırsatı buluyor. Ayrıca davet edilen yurt dışı konuklar ile yapılan paylaşımlar daha global hale getiriliyor. Konu ile ilgili tüm katılımcıları Adana'da Çukurova Üniversitemizin güzel kampüsünde görmekten ve ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz."
Açılış konuşmalarının ardından kongreye katılan konuşmacılar bildirilerini sundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet