Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sahte Polis Yeni Gelinden Sonra Yaşlı Kadını Dolandırdı

Sahte Polis Yeni Gelinden Sonra Yaşlı Kadını Dolandırdı

Adana   A+a-

Adana'da, geçen günlerde yeni evlenen bir kadını dolandıran sahte polisler bu kez yaşlı bir kadının 20 bin liralık altınını aldı. Dolandırıcılar kadının bankadaki parasını çektirip almak istedi. Kadın, banka görevlisinden dolandırıldığını öğrendi.
Olay, Seyhan ilçesinin Kuruköprü mahallesinde meydana geldi. Emine Dönmez isimli kadını arayan bir kişi kendisinin polis olduğunu, dün gece Adana'da kuyumcu soygunu olduğunu söyleyerek, "Bu kuyumcudan yüklü miktarda altın ve para çalınmış. Biz olayı araştırıyoruz, sizin oğlunuzun da kimliği kuyumcuda bulunmuş. Bu nedenle olayla ilgili bir numaralı zanlı oğlunuz. Bu nedenle evinizdeki para ve altınları bize getirmeniz gerekiyor parmak izi çalışması yapacağız. Aksi taktirde oğlunuz cezaevine girebilir" dedi. Bunun üzerine korkuya kapılan kadın parasının bankada olduğunu ancak evde altınları olduğunu söyledi. Sahte polis ise altınları peçete ile tutup bir poşete koyarak göndereceği şahsa vermesini istedi. Bir süre sonra kapı çalınca kadın poşet içine koyduğu yaklaşık 20 bin lira değerindeki altınları dolandırıcıya verdi. Bu arada, hâlâ dolandırıcı ile telefonda konuşan kadına sahte polis "Bankaya git o paraları çek bize getir. Çünkü kuyumcudan para da çalınmış burada paralarda da parmak izi çalışması yapacağız, telefonunu da kapatma biz konuşmaya devam edeceğiz" dedi. Kadın hemen evden çıkıp bankaya gitti. Burada banka görevlisine hesabındaki bütün parayı çekmek istediğini söyledi, ancak banka görevlisi kadının sürekli telefonda görüşmesinden şüphelenerek kadını bekletip polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, kadına telefondaki şahsa, "Parayı çektim gelin alın" diyerek tuzak hazırladı. Kadın, bankadan dışarı çıkarak sahte polisi beklemeye başladı. Ancak kadın uzun süre bekledi gelen olmayınca polis kadını ifadesini almak üzere emniyete götürdü.
Bu arada, yaklaşık 1 hafta önce yine aynı yöntemle Seyhan ilçesinin Dumlupınar mahallesinde iki yıl önce evlenen gelin Eylem Kızıl'ın da sahte polisler parmağındaki evlilik yüzüğü de dahil 50 bin liralık altınlarını almıştı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar