Skip Navigation Links

İşadamlarından Dörtyol İlçe Emniyetine Büyük Jest

Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Dörtyol'un dört yıldızlı oteli FOURWAY HOTEL'de 'Toplumsal Dayanışma ve Huzur Buluşması' düzenlendi.

Gündem   A+a-

İşadamlarından Dörtyol İlçe Emniyetine Büyük Jest
 
Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Dörtyol’un dört yıldızlı oteli FOURWAY HOTEL’de düzenlediği "Toplumsal Dayanışma ve Huzur Buluşması" gecesi, AK Parti Hatay Milletvekili H.Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılınç gibi önemli konuklarla birlikte; bazı belde ve belediye başkanlarını, siyasileri, bölgenin ileri gelen saygın işadamlarını bir araya getirdi.
 
Hatay'ın Dörtyol İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan 20 adet hizmet aracı alımına yönelik düzenlenen bağış gecesinde, 8800 metrekarelik arsanın Dörtyol Belediyesi tarafından imar değişikliği yapılarak ilçe emniyetine tahsis edildiğini dile getiren Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Dörtyol'a yeni bir emniyet sarayının yapılacağının müjdesini verdi.
 
Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit'ten sonra kürsüye gelen ilçenin tanınmış şairlerinden Emin Can'ın okuduğu "Yürek Vatanda Kalır" şiiri geceye katılanlar arasında duygulu anlar yaşattı.
 
Daha sonra Araştırmacı Yazar Kadir Arslan'ın yüzyıllık Dörtyol tarihini fotoğraflarla belgeleyen "Geçmişten Geleceğe Fotoğraflarla Dörtyol Belgeseli", konukları tarihin derinliklerine doğru büyülü bir yolculuğa çıkardı.
 
Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılınç da yaptığı konuşmada; vatandaş odaklı, bireysel hak ve özgürlüklerin ön planda yer aldığı bir güvenlik konsepti oluşturduklarını dile getirdi. Dörtyol'a 44 noktada 70 kamera ile bir mobese sisteminin kurulacağının altını çizen Kılınç, vatandaşın güvenliğinin ve huzurunun sigortası olduklarını ifade etti. Dörtyol'da her 300 kişiye 1 polis düştüğünü söyleyen Kılınç, hedeflerinin her 250 kişiye 1 polis düşecek şekilde personel takviyesini gerçekleştirmek olduğunun altını çizdi.
 
TÜRKOĞLU: “BİZ 19 MAYIS 1918’LERİ UNUTMADIK”
 
İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılınç'tan sonra kürsüye gelen AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “devlet ebed müddet” fikriyatı ile insanlarımızın huzur, güven ve refahının sağlanmasının yönetim anlayışlarının en önemli dinamiği olduğunu ifade etti. Türkoğlu, Fransa Ulusal Meclisi'nde kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkâr edenlere cezası verilmesi yönündeki kararı şiddetle kınadıklarının altını çizdi. Türkoğlu; "Tarihin izdüşümlerine baktığımızda imparatorluk bakiyesi Türkiye Cumhuriyeti'nde yöneticilerimiz zulüm ile abad olmamıştır. 3 kıta ve 7 denize hükmettiğimiz coğrafyalara insanlığın en mütekâmil değerlerini götüren Türk medeniyeti, şanlı mührünü tarihin her sayfasına alnının akı ile vurmuştur. Kendi tarihleriyle yüzleşme cesaretini gösteremeyen sömürgeci güçler, işledikleri günahları başkalarında da var gibi sunmayı maharet zannetmekteler. Fransa'da yüzlerce yıl var olagelen toplumsal ayrışma ve kendi vatandaşlarını soylular, köleler, selfler gibi kategorilere ayıran bir sınıflaştırmanın sebebi olanların, Türkiye'yi bu günahlarına ortak yapma gayreti, ters akıntıya kürek çekmekten ibarettir. Zira Türkiye'nin tarihinden beri gelen köklü geleneğinde; toplumları selfler, köleler, soylular diye ayrıştıran bir mantalite söz konusu değildir. Ve bu açıdan Türkiye'nin alnı açık ve tarihi de her türlü iftirayı tel'in edecek kadar muktedir ve temizdir” dedi.
 
Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz 19 Aralık 1918'leri unutmadık. Milli mücadelemizin ilk kurşununun atıldığı 93. yıldönümünü idrak ettiğimiz 19 Aralık 1918 tarihinden tam 8 gün önce; Fransız askerlerinin üniformasını giyen Ermeni komitalarının İskenderun Körfezinden çıkartma yaparak, Dörtyol'a doğru tüm bölgede büyük bir katliama giriştikleri o günleri bizler unutmadık. O tarihte Ermeni komitaları yıllarca beraber yaşadıkları ve kendilerine sadık millet nazariyle bakan kardeşlerinin mallarına, canlarına, ırzlarına Fransız’ların teşviki ve desteği ile tasallut etmişlerdir. Halkımız ise Dörtyol’da 19 Aralık 1918’de milli direncini ortaya koymuş ve vatan toprağını işgale gelen Fransızlar’a ve onların işbirlikçilerine ilk kurşunu sıkmıştır. Eli kanlı Ermeni komitaları doğduğum kente benim ülkemi işgale gelen Fransızlarla birlikte saldıracak, çoluk-çocuk, kadın-ihtiyar demeden masum insanların canına kıyacak ve Kara Hasan Paşa’nın, Mehmet Çavuş'un nefs-i müdafaa için komitalara karşı gösterdiği mukavemetin adı soykırım olacak, öyle mi?
Eğer vatan toprağı işgal altına giriyorsa; senin işbirliği kurman gereken işgalciler değildir; kapı komşundur. Eğer kapı komşum vatan toprağını işgal eden Fransızlarla işbirliği kuruyorsa, her karışı şehit kanıyla sulanmış kutsal vatan toprağını korumak adına düşmana mukavemet göstermenin adı soykırım değil; nefs-i müdafaadır. Sözde soykırımı reddedenlerin cezalandırılmasına dair Fransız ulusal meclisinde yapılan oylama, Türk-Fransız ilişkilerinde telafisi zor yaralar açacaktır. Böylesi büyük bir hassasiyete sahip olan bir oylamada meclisteki katılımın toplam milletvekillerinin %10 oranının altında olması açık bir ciddiyetsizliğin göstergesidir. Bu oylama ile Fransız ihtilalinin inşa ettiği özgürlük, eşitlik, adalet ilkeleri bloke edilmiştir. Fransa’da bu oylama ile kişisel ihtiraslar, düşünce özgürlüğünü ipotek altına almıştır” dedi.
 
Vatandaşın güvenliğinin ve selametinin sağlanması adına, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği bağış gecesinde iş adamlarının katkılarının büyük bir önem arz ettiğini dile getiren Türkoğlu, malın bereketinin yapılan sadakaya bağlı olduğunun altını çizdi.
 
Türkoğlu’nun ardından kürsüyü devralan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, güneşe benzettiği devletin, ayırt etmeksizin herkesi ısıtan ve aydınlatan kapsayıcı bir misyon taşıdığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar ve Türk Milleti’nin bahtiyar kalacağının altını çizen Lekesiz, huzurun olmadığı ve can güvenliğinin ön plana çıktığı bir yerde; istikrarın, güvenin ve kalkınmanın mümkün olamayacağını söyledi. Vatandaşların huzuru, rahatı, güvenliği için çalışan bir yönetimin işbaşında bulunduğunu ve 24 saati kendisine mesai bildiğini ifade eden Lekesiz, Dörtyol İlçe Emniyeti’nin düzenlediği bağış gecesine katılımları dolayısıyla işadamlarına teşekkür etti.
 
"Toplumsal Dayanışma ve Huzur Buluşması" gecesinde Dörtyol İlçe Emniyeti’nin ihtiyacı olan 20 adet hizmet aracının alımına yönelik düzenlenen bağışa; İlhanlar 1 araç, Tufan ve Erenler 1 araç, Payas Belediyesi 5 motosiklet, Fourway Hotel 5 motosiklet, Tahsin Yeşilyurt 15 bin TL, Nursan 50 Bin TL, Yücel boru 1 araç, Atakaşlar 2 araç, Aydın Kuyumculuk 1 araç, Detaş Grup 5 Bin TL, Ayyıldız Demirçelik 10 Bin TL, Metal At 10 Bin TL, Soylu Beton 10 Bin TL, Ekinciler 15 Bin TL, Kendirler 5 Bin TL, Ünal İnşaat 10 Bin TL, Akdeniz Petrol 10 Bin TL, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası 5 Bin TL, Metsa 5 Bin TL, Özkul Market 1 araç, Filitlioğlu İnşaat 15 Bin TL, Baştuğ Demirçelik 5 Bin TL, Beytaş Turizm 2 Bin 500 TL, Özmetal 5 Bin TL, Akder Bin TL, Dörtyol Kömür 2 Bin TL, Kral Ticaret 5 BİN TL, Öztrans 5 Bin TL, Davut Petrol 10 Bin TL, Ercan Ergün Bin TL, Pay Metal 3Bin TL, Eser Tarım 2 Bin TL ile destek vermiştir.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet