Skip Navigation Links

Hatay'da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıldönümü Hatay'da törenlerle kutlandı

Hatay'da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın Hatay Valiliğinde tebrikleri kabul etmesinin ardından Atatürk Caddesi'nde töreni düzenlendi. Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Özcan Erdem ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın halkı selamlayarak bayramlarını kutlamalarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bayram ilimizde ülkemizde ve dünyada barış kardeşlik huzur, hoşgörü, adalet ve güzel günlere vesile olsun diyorum. Değerli arkadaşlar büyük mücadelelerin büyük sonuçları olur. Cumhuriyetimiz de çok büyük bir kurtuluş mücadelesinin sonucunda büyük emeklerle kurulmuştur. Cumhuriyetin temelinde yüzbinlerce şehidimizin alın teri ve kanı vardır. Dünya savaşından çıkmış olmanın maddi ve manevi yorgunluğunu atamadan bir devlet değil, onlarca devletin işgaline uğrayan vatanını kurtarmak için seferber olan bir milletin zaferidir Cumhuriyet" dedi.
Vali Topaca'nın yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirleri okumasının ardından kutlama etkinliği resmi törenle son buldu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet