Skip Navigation Links

Sağlık Çalışanları Terörü Lanetledi

Adana'da sağlık çalışanları,son zamanlarda kendilerine yönelik artan terör saldırılarını lanetledi

Sağlık Çalışanları Terörü Lanetledi

Sağlık   A+a-

Çukurova Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'nı okuyup, şehitler için saygı duruşunda bulundu. Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, terör örgütü PKK'nın sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini hatırlattı. Terör örgütünün saldırılarında Diyarbakır'da aile hekimi Dr. Abdullah Biroğul'un, sağlık memuru Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'un ise Şırnak'ta hayatını kaybettiğini belirten Dr. Özer şöyle konuştu:
"Son olarak Hakkari Şemdinli'deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez."
"ACİZLİK GÖSTERGESİDİR"
Terör saldırılarının sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçladığını savunan Dr. Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastederek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir."
"ŞİFA VEREN ELLER KAZANACAK"
Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, hastanelerde çalışanların güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını ve güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, "Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevabı, en büyük mücadeleyi, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. 'Terör' değil kKardeşlik' diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet