Skip Navigation Links

Narlar Kış Uykusuna Yatırıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde üreticiler, hasadını yapıp satamadıkları narları soğuk hava deposunda kış uykusuna yatırdı.

 Narlar Kış Uykusuna Yatırıldı

Ekonomi   A+a-

Üreticiler, narları 3 ay sonra çıkartıp satmayı düşünüyor.
Dalında 60 kuruşa bile satılamayan narlar, üreticiler tarafından soğuk hava depolarında saklanarak kilosu 1.5 TL'ye satılması planlanıyor.
İmkanı olup narı soğuk hava depolarında saklayan üreticilerin karlı çıktığını belirten Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, imkanı olmadığı için ürününü dalında satanların ise zarar ettiğini ifade etti.
Silifke'nin doğanın bir yalancı cennetti olduğunu belirten Can, "Göksu vadisinin hayat verdiği mikroklima özelliğinde yetişen her meyvemiz organiktir. Mikroklima özelliği olan topraklarımızda ilk turfanda sebze ve meyveyi Silifke gerçekleştirmektedir. Bunlardan bir tanesi nardır. Organik yetiştirdiğimiz narları pazarlamada sıkıntı yaşıyoruz. Geçen sene ki fiyatlara yakın fiyattan satıyoruz. Alıcı olmayınca doğal hava depoda bekletiyoruz. Beklentimiz depoda sakladığımız ürünlerimizi 3 ay sonra iyi bir fiyata satmaktır" dedi.
3 bin dönüm araziden 5 bin ton nar hasadı yapmayı beklediklerini belirten Can şunları söyledi:
"Göksu Vadisi'ndeki köylerimizde Silifke (Keben) Aşısı ovada ise Hicaz narı yetiştiriliyor. 3 bin dönüm araziden 5 bin ton nar hasadı bekliyoruz. Bunların 700 dönümünde Keben narı, 70 dönümünde Caner olmak üzere 600 dönümünde hicaz narı üretilmektedir. Narların büyük çoğunluğu taze meyve olarak tüketilirken 750 tonluk bir kısmı ise nar ekşisi olarak işleniyor. Geri kalan kısmı Kırobası köyünde doğal depolara konularak kış aylarında satılıyor. Hasat zamanında 20-60 kuruş arasında satılan nar, kış aylarında 1.3 ila 2 TL arasında gidiyor. Silifke'de 35 soğuk hava deposu var. Bu depolar 17 bin 500 ton ürün saklama kapasitesine sahiptir."

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet