Skip Navigation Links

DOĞAKA ve KOSGEP İşbirliğiyle Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, KOSGEB ile işbirliği içinde yeni işyerlerinin açılmasına destek oluyor.

Gündem   A+a-

 
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, KOSGEB ile işbirliği içinde yeni işyerlerinin açılmasına destek oluyor. DOĞAKA & KOSGEB ortaklığı ile hayata geçirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” kapsamında, bir iş fikri olan girişimci adayları, yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi başlıklarda eğitimler alacak ve kendi işyerlerini açarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek donanımı kazanacaklar. Antakya ve İskenderun’da yapılacak eğitimler için başvurular 28 Ekim’e kadar kabul edilecek. 
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 2010 yılında düzenlenen ve büyük talep gören Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 2011 yılında da tekrarlanıyor. DOĞAKA, bölgemizde girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Hizmet Merkezi Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde Hatay ve Kahramanmaraş illerinde 90’ar, Osmaniye ilinde ise 60 girişimci adayının katılabileceği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” programını hayata geçiriyor. Girişimci adayları söz konusu eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanabilecek. 
Hatay’da kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri azami sayıda girişimci adayının faydalanabilmesi için üç ayrı grup ile yapılacak: Eğitimlerin takvimi aşağıdaki gibi olacak:
Antakya I. Grup 30 kişi 14-29 Kasım 2011
Antakya II. Grup 30 kişi 17 Kasım-01 Aralık 2011
İskenderun 30 kişi 14-29 Kasım 2011  
Bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kurmak isteyen girişimciler, eğitim süresi içinde yapacakları atölye çalışmaları sonucu hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurabilecek ve başvurusu uygun görülen iş planı sahipleri, KOSGEB’in sağladığı Yeni Girişimci Desteklerinden yararlanabilecek. Bu destekler 27.000 TL’ye kadar hibe, 70.000 TL’ye kadar faizsiz kredi şeklinde olacak.
 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak için başvurular 28 Ekim 2011 saat 18.00’e kadar, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Hatay Yatırım Destek Ofisi, KOSGEB Hatay Hizmet Merkez Müdürlüğü veya İskenderun Sanayi ve Ticaret Odasında kabul edilecek. Başvuru formları belirtilen yerlerden veya www.dogaka.org.tr internet adresinden temin edilebilir.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet