Skip Navigation Links

Adana'ya Modern Diş Hastanesi

Modern tıbbi altyapısıyla yaşlı ve engelli vatandaşların da rahatlıkla hizmet alabileceği Fatma-Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'yle

Adana'ya Modern Diş Hastanesi

Sağlık   A+a-

ağız ve diş sağlığı hizmeti verilen hasta sayısının günlük 2 binden 3 bine çıkacağı bildirildi.
Çukurova ilçesi İller Bankası karşısında bulunan Fatma-Kemal Timuçin Kalp Hastanesi, hayırsever çiftin onayı alınarak, ağız ve diş sağlığı hastanesine dönüştürüldü. Eski bina tadilattan geçirilirken, yanına inşa edilen ek binayla birlikte, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların da rahatlıkla hizmet alabileceği, genel ameliyathaneye sahip 47 ünitelik modern bir hastane ortaya çıktı.
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, sağlık alanında son 13 yılda yapılan reformların bir başarı hikayesi olduğunu, ancak başarı hikayesinin arkasında sadece Ankara'da ülkeyi ve sağlığı yönetenlerin değil, fedakar sağlık çalışanlarının da bulunduğunu ifade etti.
Güzel hizmetler üretmek için sadece sağlık çalışanlarının birikimleri ve donanımlarının yetmeyeceğini, onlara uygun mekanlar da oluşturmak gerektiğini belirten Ünüvar, "Açılışını yaptığımız Fatma-Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bu konudaki en vizyoner ataklardan birisi olacaktır" dedi.
"DİŞE DOKUNUR HİZMET YAPIYORUZ"
Açılışı yapılan ağız ve diş sağlığı hastanesinin, Adana'daki tek ağız ve diş sağlığı merkezi olmadığının altını çizen Ünüvar, şöyle devam etti:
"Biliyorsunuz Yüreğir'de, Seyhan'ın güneyinde ve Çukurova 100. Yıl'da çok güzel ağız ve diş sağlığı merkezlerimiz var. Ama oraya giden vatandaşlarımız görmüşlerdir, orada sıkışık mekanlarda hizmet veriliyor. Engelli vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyorlar. Yaşlı vatandaşlarımız ve asansör ihtiyacı olan vatandaşlarımız merdivenlerden çıkarken büyük sıkıntı yaşıyorlar. En önemlisi ameliyathane şartlarında diş tedavisi olmak isteyen vatandaşlarımız büyük sıkıntı çekiyorlar. Ben inanıyorum ki bu hastane gerçekten hem yaşlı hem engelli hem de normal tüm vatandaşlarımıza hizmeti kolaylaştıracak. Bu vesileyle hayırseverlerimiz Fatma ve Kemal Timuçin büyüklerimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin."
Siyasetçinin kayda değer, dişe dokunur hizmetler yapması gerektiğine inandığına işaret eden Ünüvar, "Bugün gerçekten dişe dokunur bir hizmet yapıyoruz. Bugün dişe dokunacak kardeşlerimizin ferah ve modern bir hastanede hizmet etmesinin önünü açıyoruz" şeklinde konuştu.
"HER KÖŞEDE BİR SAĞLIK ŞANTİYESİ"
"Adana'nın her köşesinde bir sağlık şantiyesi görmek mümkün" diyen Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şehir hastanesinin önünden geçenler, inşaatın her gün hızla ilerlediğini görüyorlar. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin önünden geçenler, 250 yataklı mono bloğu görüyorlar. Saimbeyli ve Feke ilçelerine gidenler, oralardaki küçük hastaneleri görüyorlar. Ama vatandaşlarımızın burayı da görmelerini istiyorum. Burası gerçekten çok güzel bir hizmet alanı oldu. Adeta 100. Yıl, Seyhan ve Yüreğir ağız ve diş sağlığı merkezlerinin oluşturduğu üçgenin tam ortasında ve onların en ileri kapasitesinde bölgesel bir ağız ve diş sağlığı hastanesi oluşturmuş olduk. Benim şöyle bir hayalim daha var. Bu hastaneyi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürmek. Türkiye'de bir tane eğitim ve araştırma hastanesi var, o da İzmir'de. Ağız ve diş sağlığı alanında inşallah ikinci eğitim ve araştırma hastanesi burası olur."
"MODERN TIBBİ ALTYAPISIYLA GÖZ KAMAŞTIRAN BİR TESİS"
Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise, son dönemde Adana'ya sağlık alanında çok önemli yatırımların ve hizmetlerin geldiğini, gelmeye de devam ettiğini vurguladı.
Şehrin tam merkezinde; 6 katlı, 6 bin 200 metre kare kapalı alana sahip, genel ameliyathanesi, nitelikli hasta odası, konferans salonu, kütüphanesi ve mahkum bölümü dahil olmak üzere 47 üniteden oluşan, engelli bireyler için de tamamen uygun olarak planlanan ağız ve diş sağlığı hastanesinin açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Arıkan, "Modern tıbbi altyapısıyla göz kamaştıran bu tesisin Adana'ya kazandırılmasında emek ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Adana Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı 3 merkezde hizmet alan hasta sayısının, günde 2 bin civarındayken, bu hastaneyle birlikte 3 bine çıkmasının öngörüldüğünü belirten Arıkan, "Sadece Adana'ya değil, bölgenin tümüne hatta sağlık turizmine de hitap edecek şekilde yüksek teknik donanım ve kaliteli hizmet sunacak insan kaynağına sahip bu merkezin, ileride eğitim ve araştırma hizmetleri de verebilen bir hastane olması temel hedeflerimizden birisidir. Bölgede genel ameliyathanesi ve servisi içerisinde bulunan ilk ağız ve diş sağlığı hastanesi olma özelliği taşıyan bu merkezde, saat 08.00 ile 17.00 saatleri arasında çalışan vatandaşlarımız da düşünülerek vardiya uygulaması yapılacak ve 24 saat kesintisiz acil ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilecektir. Ayrıca, Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Birimimiz hastaneye gelemeyen vatandaşlara evlerine giderek evlerinde yardımcı olacaktır" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet