Skip Navigation Links

Bayram tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı tatilinin ne kadar süreceği tartışmaları alevlendi.

Gündem   A+a-



Bayram tatili kaç gün?
 
Ramazan Bayramı tatilinin ne kadar süreceği tartışmaları alevlendi. Tatilinin 9 güne çıkartılma beklentisi sürerken tatilciler, özellikle iç turizmde yoğun bir dönem yaşanıyor olması nedeniyle yer bulamama endişesi ile karşı karşıya.
Otogar işlemecileri derneği Züher Yazar “Okulların açılması bayram sonuna denk geliyor olması otogarda hareketliliğe neden oldu. Önümüzdeki ayın sonuna kadar bir hareketliliğin yaşanacak olması turizm firmalarının yüzünü güldürmeye başlamıştır” dedi.
 
Turizmciler, Ramazan Bayramı’nda, hükümetin, tatil süresi için, ’6 gün mü olacak, yoksa 2 Eylül Cuma günü de tatil ilan edilerek 9 güne mi çıkartılacak’ konusunu bir an önce karara bağlamasını bekliyor. Üç gün sürecek bayram tatilinde Arife 29 Ağustos Pazartesiye denk gelmesi, 30 Ağustos Salı gününün ise Bayramın ilk günü olması itibariyle perşembe günü sona erecek olan bayram tatilinde cuma günü de resmi tatil sayılırsa, hemen ardından gelen cumartesi-pazar günleriyle birlikte bayram tatili 7 güne çıkabilir. Ayrıca Arife gününden önceki cumartesi-pazar günü de tatile eklenirse bayram tatili 9 güne uzayabilir. Bu belirsizliğin biran evvel ortadan kaldırılmasını isteyen Dernek başkanı Züher Yazar “Vatandaş bir belirsizliğin içinde, şimdiden yerler dolmaya başladı. Bu durum karşısında seyahat acenteleri olarak bizlerde bir belirsizliğin içerisindeyiz. Bayram tatilinin kaç gün olacağına bir an evvel karar verilmelidir” dedi. Başkan Yazar ayrıca “Okulların açılışı bayram tatili sonuna geliyor olması, öğrencilerin kayıtlarını yaptırmaya gitmek istemeleri, asker sevkiyatlarının yine bayram sonuna denk geliyor olması firmalarda yüzde, yüzlük denecek kadar bir doluluk oranı yaşanmakta. Önümüzdeki günlerde ek seferlerin düzenlenmesi dahi gündemdedir. Buda uzun süreden beri 5-10 kişiyle sefere çıkan firmaların yüzünü güldürmeye başlamıştır” dedi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet