Skip Navigation Links

İGEV’den Almanya’ya Kardeşlik Köprüsü

İskenderun Güney Eğitim Vakfı yöneticileri, bölgedeki faaliyetler ve öğrencilere sahip çıkmanın yanı sıra uluslar arası sosyal ve

İGEV’den Almanya’ya Kardeşlik Köprüsü

Eğitim   A+a-

Kültürel etkinler ile de yararlı ve pozitif çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

     Geçtiğimiz günlerde Almanya’ya gerçekleştirdikleri ziyarette çeşitli temaslarda bulunan İGEV yöneticileri, kardeş şehir Osnabrück’de belediye başkanı bayan Birgit Strangmann ile kardeş dernek “Wir İn Atter e.V. “Derneği başkanı Jürgen Lamping, başkan yardımcısı Thomas Kater ve dernek yöneticileri tarafından misafir edildiler.

 

     Dostluk, kardeşlik ve Dünya barışına katkı amaçlı Almanya gezisi sırasında ADD Başkanı Ali Güzel ve Ehl-i Beyt başkanı Semir Tumani’yi de ziyaret eden İGEV yöneticileri çeşitli sohbetler ve fikir alış verişinde bulundular.  Kafile adına duygularını ifade eden İGEV Başkanı Şefik Uyar; “milletlerin birbirini tanıması, önyargıların kırılması ve barış adına dernekler ve insanlar arasındaki ilişkilerin önemini” vurgularken, Wir in Atter e.V. Derneği Başkanı Jürgen Lamping; “mesafelerin uzaklığını insanlar arasındaki sıcaklığın, hoşgörünün ve barışın yok ettiğini” belirtti.

 

     Almanya ziyareti ile ilgili bilgi veren İGEV dönem başkanı Şefik Uyar şunları söyledi; “Milletlerin birbirini tanıması, önyargıların kırılması ve barış adına dernekler ve insanlar arasındaki bu ilişkileri, ziyaretleri çok önemsiyoruz. Ülkeler ve insanlar arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve kültür alışverişinde bulunmak için atılan önemli adımlardan olan ‘kardeş şehir’ çalışmaları zaman zaman sivil toplum kuruluşları arasında da yapılarak kültür köprüleri kuruluyor. Bu köprülerden biri de Osnabrück ve İskenderun arasında 5 yıl önce kurulmuştu. Osnabrück’te çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik çeşitli kültürel faaliyetler yapan Alman Wir in Atter e.V.  Derneği ile maddi durumu iyi olmayan çocuk ve gençlere eğitimde destek veren İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın (İGEV)  kardeş dernek olarak ortak faaliyetleri ve projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu ortak faaliyetlerle Alman ve Türk toplumları arasında barış köprüleri kurmayı amaçlıyoruz.  Karşılıklı ziyaretlerle de diyalogu geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yararlı görüşmelerimiz oldu. Almanya’da bizleri ağırlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

     Şefik Uyar, 2014 yılında İskenderun’da 400 kişilik öğrenci yurdu için vakıf olarak satın aldıkları arsa ve bu arsanın üzerine Sanayi ve Ticaret Odası ile birlikte inşaa edilecek yurt projelerini ayrıntısıyla Alman dostlarına slayt gösterimi eşliğinde aktardıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet