Skip Navigation Links

Hastanede El Yıkama Eğitimi

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü'nde Acıbadem Adana Hastanesi çalışanlarına slayt eşliğinde 'Doğru El Yıkama Yöntemleri' konulu eğitim verildi

Hastanede El Yıkama Eğitimi

Sağlık   A+a-

Acıbadem Adana Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Özlem Alkaya, "15 Ekim Dünya El Yıkama Günü" nedeni ile hastanenin konferans salonunda çalışanlara verdikleri eğitim sonrası yaptığı açıklamada, el yıkamanın küçük yaşlarda kazanılarak sürdürülmesi gereken bir alışkanlık olduğunu söyledi ve kişisel hijyenin ilk adımının bu şekilde atılmış olacağını belirtti. El yıkama alışkanlığının birçok hastalığın daha yayılmadan önlenmesindeki önemine de vurgu yapan Özlem Alkaya, özellikle hemşirelik hizmetleri olarak bu konuya verdikleri öneme dikkat çekti.
SABUNLUKLAR DA BAKTERİ ÜRÜYOR
Doğru el yıkama yöntemleri hakkında bilgiler veren Özlem Alkaya, "Elinizi yıkadığınız sabun sadece sizin kullanımınıza özel değilse sıvı sabun kullanmanızı öneriyoruz. Sıvı sabun bittiğinde ya da eksildiğinde şişenin üzerini yeniden doldurularak kullanmak da hatalı çünkü tekrar doldurulan sabunluklarda bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşur. O nedenle, sıvı sabununuz tükendiğinde ya şişeyi atıp yeni bir şişe kullanın ya da o sabunluğu yıkayıp iyice kuruttuktan sonra yeniden doldurun. Hijyen, ancak bu şekilde gerçek anlamda sağlanmış olur" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet